Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Muruburger – Murusta moneksi

muruburgeri

Hyvän burgerin takana on useampi tekijä, kuten maistuva majoneesi, briossisämpylä sekä maukas pihvi. Tämä burgeri poikkeaa muotista esimerkiksi hampurilaissämpylöillä, jotka olivat Vaasan uusia kauraa sisältäviä sämpylöitä. Majoneesi on tavallista maukkaampi, koska se on tehty extraneitsyt oliiviöljyyn. Erikoisin osa hampurilaista on kuitenkin pihvi, joka ulkonäöstään huolimatta ei ole tehty naudanlihasta – vaan Elovenan Muru Kaurajauhiksesta.

Kutsuin ajatuksen vuoksi muutaman hamppareita rakastavan kaverini syömään, jotta hekin voivat arvioida tämän bursan laadun. Kylmälaiteguru ”AP” tykkäsi, että kasviproteiinipihvin säikeinen rakenne oli itseasiassa hyvin lähellä kunnolla paistettua jauhelihapihviä, mutta tässä oli bonuksena vielä kunnon maustaminen.

Hampurilais asiantuntija

Puolestaan Hampurilaisten kanssa päivittäin työskentelevä herra Igor diggasi ajatuksesta; terveellisempi majoneesi, kauraisa kuori sekä kolesteroliton pihvi – tuhti burgeri ei ollutkaan niin epäterveellinen, kuin olisi ulkokuoresta voinut päätellä.

Vegaaninen burgeri

Koska viimekertainen kokkailuni Emilian kanssa otettiin vastaan hyvin, toimittiin taas samalla periaatteella. Videolla valmistamme siis nämä burgerit kimpassa ja voit alta katsoa, kuinka yksinkertaisesti se tapahtuu.

MURUBURGER neljälle

Tarvitset:
1 ps Elovenan Murua
1 dl kasvimaitoa
1 dl ruiskorppujauhoja
2 rkl Poppamies Rub mausteseosta
oliiviöljyä paistamiseen
tavallista tai kasvipohjaista juustoa

Valmista näin:
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna seistä hetki. Painele sitten massasta käsin pihvejä ja paista ne pannulla öljyssä. Käännä pihvit varovasti, kun niihin on muodostunut väriä. Ripottele pihvien pintaan juustoa ja nosta koko pannu uuniin.

Oliiviöljy majoneesi

Tarvitset:
2-3 dl laadukasta oliiviöljyä (suosi keskivahvaa tai mietoa)
1 keltuainen tai 3 rkl soijamaitoa (vegaanisen version toivovalle)
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sinappia
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa

Valmista näin:
Sekoita keskenään keltuainen, sinappi, etikka, hunaja ja suola. Sekoita kunnolla ja ala lisäämään joukkoon ohuena nauhana oliiviöljyä samalla sekoittain, kunnes seos sakenee. Voit määrittää majoneesin paksuuden öljyn määrällä.

Tarvitset lisäksi:
tomaattiviipaleita
tuoreita jalapenoviipaleita
salaattia
karamellisoitua sipulia (jonka joukkoon voit puristaa lopussa hiukan sitruunan mehua)
oliiviöljymajoneesia (resepti yllä)
4 hampurilaissämpylää (Vaasan Lil burger kuoria)

Vamista hampurilaiset:
Nosta sämpylät hetkeksi uuniin grillivastusten alle. Kun sämpylöihin on muodostunut kaunis paahteinen pinta, nosta ne uunista ja ala kokoamaan burgereita. Ensin pohjaan majoneesia, sitten salaatinlehtiä, tomaattia ja jalapenoa, joiden päälle pihvi. Pihvin päälle karamellisoitunutta sipulia ja lopuksi vielä hiukan majoneesia ja kansi päälle.

Vegehamppari on valmis. Saa nauttia!

Vaasan Lil’BRGr sämpylät ovat itseasiassa hyvä lisä markkinoille. Olenkin ihmetellyt, miksei ole herätty siihen, että kysyntää laadukkaille hampurilaissämpylöille on itseasiassa kasvavissa määrin. Myös ravintolayrittäjät saattavat kaivata juuri jotain tällaista tuotetta.

Elovenan kanssa aloitin vastikään yhteistyön Muru-tuotteissa ja tutkin ensin, mitä siitä on aiemmin tehty. Yllätyin, että useimmissa kasvispihviresepteissä, Muru soseutettiin ennen käyttöä. Tämä toki tekee pihvistä helpomman pitää kasassa, mutta on silti mielestäni ylimääräinen työvaihe. Nimittäin säilyttämällä Murun rakenne, saat paljon paremman suutuntuman ja vähemmällä sotkulla. Jos päädyit kokeilemaan näitä pihvejä, kerro ihmeessä, mitä tykkäsit 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?