Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Supernopea kasviskastike | Muru Kaurajauhis

kaurajauhis resepti

Yhteistyössä: Elovena

Helppous ja nopeus. Siinäpä ne pääkriteerit, jotka moni asettaa ruoanlaitolle. Ja tässä reseptissä mennään nimenomaan tällä helppous-nopeus-kärjellä. Sain kokeiluun osana Elovenan #muruhaaste -kamppanjaa uutta Muru Kaurajauhista, joka on kaurasta tehty kasviproteiinivalmiste ruoanvalmistukseen.

Kasviproteiinivalmisteita on kaupassa jo hyllyt pullollaan. Toisaalta, miksi siellä ei olisi tilaa vielä yhdelle tuotteelle? Olen ehtinyt maistaa ja valmistaa vastaavia tuotteita jo aika paljon, joten en odottanut yllättyväni. Omaan makuni Muru Kaurajauhis on kuitenkin aika kiva. Muru säilyttää muotonsa kohtuullisen hyvin kuuumennuksenkin jälkeen. Suutuntumaakin on aika paljon moniin muihin vastaaviin tuotteisiin verrattuna.

Muru Kaurajauhiksesta voisi tehdä vaikka mitä. Mutta jos halutaan mennä oikein helpon ja nopean kautta, on perinteinen tomaattinen kastike ehkäpä iisein. Tomaattimurskan sijaan laitoin kuitenkin kastikkeeseen tomaattisalsaa, jossa on jo itsessään rutkasti makua. Ei siis tarvitse huolia sipuleiden pilkkomisesta, chilin tai mausteiden lisäämisestä – salsassa on jo kaikki. Samalla kastikkeeseen tulee kivasti tulista potkua.

Koska ajattelin hyödyntää kaapistani pois kaalia ja ohraa, laitoin ne tulille siksi aikaa, kun menin käymään kaupassa. Takaisin tultua oli jo niin kova nälkä, että kaipasin oikesti nopeaa ruokaa. Tällä ajatuksella syntyi siis äärimmäisen helppo murukastike. Kaali-ohrapata ei ole todellakaan mikään nopea juttu, vaan sen saa antaa rauhassa kypsyä ja tehdä sillä välin vaikka jotain muuta. Kuitenkin, jos on hirveä nälkä ja tarvitsee jotain nyt heti, voi murukastikkeen kanssa tehdä vaikka pastaa tai riisiä. Hieman tuliselle murukastikkeelle viilennykseksi tein kermaviilistä helpon soosin, jota voi tuunata ihan mihin tahansa ruokaan sopivaksi eri tavoin maustamalla.

Liian helppo murukastike

Tarvitset:
1 ps Elovenan Muru Kaurajauhista
1 prk salsaa (tulisuus makusi mukaan)
tilkka laadukasta oliiviöljyä

Valmista näin:
Paista Muru Kaurajauhista hetki pannulla tilkassa oliiviöljyä ja lisää sitten joukkoon salsakastike. Kääntele hetki ja kastike onkin jo valmis.

Kaali-ohrapata

Tarvitset:
1 luomu valkokaali
1 dl ohrasuurimoita
5 dl lientä (kasvis- tai kanalientä)
1 tl kuminaa
1 tl jeeraa
ripaus suolaa

Valmista näin:
Kanttaa kaali ja pilko paloiksi pataan. Lisää pataan myös kaikki muut ainekset ja kuumenna, kunnes padassa alkaa hiljalleen kiehumaan. Laita kansi päälle ja anna kokonaisuuden kiehua niin hiljaa kuin mahdollista, noin tunnin verran. Tästä tulee isompi satsi, jota voi syödä useammallakin aterialla.

Helppo viilentävä soosi

Tarvitset:
1 prk kermaviiliä tai kaurafraicea
2 rkl valkosipulimausteseosta

Valmista näin:
Sekoita soosin ainekset sekaisin ja anna seistä hetki. Kastike on valmista nautittavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?