Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Munax | Kananmunasalaatti juhlapöytään

munasalaatti

Kaupallinen yhteistyö: Munax Oy

Vaikka tuon blogissa usein esille kuluttajille suunnattuja tuotteita, seuraan mielenkiinnolla myös HoReCa-puolen tuotekehitystä. Tänään vinkkaan tuotteesta, joka saattaa kiinnostaa erityisesti keittiöalan ammattilaisia. Sain blogiyhteistyössä Munaxin kananmunanvalkuaista, jonka uskon helpottavan erityisesti kiireisiä ja suuren volyymin keittiöitä. Moni saattaa tuntea Munaxin mm. Laitilan kananmunista ja Proegg-tuotteista. Munax valmistaa kananmunatuotteita kuitenkin myös ammattilaiskäyttöön.

Kananmuna on äärimmäisen monipuolinen raaka-aine, ja ilman sitä menee moni juttu keittiössä hankalaksi. Mutta varsinkin suurkeittiöissä kananmunien keittäminen ja kuoriminen on todella aikaavievää. Kypsä kananmunan valkuainen on nopea käyttää ja vähentää samalla allergeenien käsittelyä. Kananmunan valkuainen on loistava proteiinin lähde vaikkapa ruokaisaan salaattiin salaattipöydässä.

Varsinkin lounaspaikkojen keskeisessä kilpailussa, kattava salaattipöytä on merkittävä kilpailuetu. Proteiinipitoiset komponentit, siemenet ja laadukas leipä ovat usein mittareita tässä aihepiirissä.

Tämän reseptin tuhti, majoneesipohjainen kananmunasalaatti tuo hyvää vaihtelua buffetin valikoimaan ja sopii hyvin yhteen raikkaiden ja kesäisten makujen kanssa, kevään ja kesän juhlasesonkia silmällä pitäen. Sitä voi myös hyödyntää lisukkeena vaikkapa hampurilaiselle. Kotioloissa vastaavan salaatin voi toki tehdä itse keitetyistä kananmunista.

[left]

Kananmunasalaatti (n.5 kg)

Tarvitset:
1 kg suolakurkkuja
0,5 kg paprikakuutioita
1 kg majoneesia tai kermaviiliä
2 pnt minttua
3 kg Munax valkuaiskuutioita*
maustamiseen sinappia, suolaa, hunajaa ja vastaraastettua piparjuurta

Valmista näin:
Leikkaa suolakurkku, minttu pieneksi ja lisää joukkoon munanvalkuainen sekä paprika.

Yhdistä kulhossa majoneesiin sinappia, suolaa, hunajaa ja raastettua piparjuurta, maistele että maku on kohdallaan. Yhdistä majoneesi muihin aineksiin nosta kylmään maustumaan.

Tätä salaattia voi tarjoilla sellaisenaan buffetpöydässä tai vaikka täytteenä patongille tai uuniperunalle. Voit myös halutessa kuutioida joukkoon kypsää perunaa, jos haluat salaatista ruokaisamman.

*Tuote saatu blogiyhteistyössä

[/left]

[right]

[/right]

[left]

[/left]

[right]

munax

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?