Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Astetta hienommat munariisipasteijat

Talvella leivon tyypillisesti enemmän. Elän kuitenkin kahden hengen taloudessa ja meillä on rajallisen kokoiset vatsalaukut, siispä leivon jotain, mitä voin syödä töissä ja mahdollisesti tarjota muille. Pidän aika paljon piirakoista, mutta niitä on vähän haastavaa viedä paikasta toiseen ja syödä. Siitä johtuen arvostus pasteijoita kohtaan on huomattavasti kasvanut.

Kuten otsikosta saattaa päätellä, on tänään juttuna vanha kunnon munariisipasteija. Mistä se on saanut alkunsa? En löytänyt viisasta lähdettä, joka sen kertoisi, mutta olettaisin, että se on alkujaan perinneruokia, kuten vatruskoita tai karjalanpiirakoita imitoiva pasteija. Munariisipasteijan sisälle on myös helppo kääräistä ylijääneet riisit. Sopivasti hirvikastikkeen lisäkkeenä ollutta riisiä oli jäänyt yli, joten sen sain samalla käytettyä pois.

Täytteeksi tulee tietysti riisiä ja kanamunaa, mutta myös syvempää makumaailmaa varten loraus giniä, se tuo tälle leivonnaisella uuden elämän. Vastaraastettu muskottipähkinä antaa myös oman sävynsä, jolloin ei voida taatusti puhua enää mauttomasta. Koristeluun kanamunaa mutta myös nigellan siemeniä. Nämä mausteiset pienet siemenet muistuttavat tummia seesaminsiemeniä, mutta näistä löytyy uskomattoman paljon makua.

Pasteijat ja viinerit leivotaan tyypillisesti voitakinaan. Jos sinulta jäi joulusta yli tähtitorttutaikinaa, sopii sekin loistavasti pasteijoihin, onhan siinäkin tortulle ominainen rakenne. Kaupan vastineista ainakin Myllyn Parhaan voitaikinassa on kaikki ne ainekset, joita on ihan oikeassa käsintehdyssä voitaikinastakin löytyy. Mutta toki, itsetehty on ajatuksena kultaisempi.

[left]

Modernit munariisipasteijat

Tarvitset:
200 g Myllyn Parhaan voitaikinaa*
200 g kypsää riisipuuroa tai risottoriisiä
2 kanamunaa (toinen voitelua varten)
1 keltasipuli
2-3 rkl giniä
muskottipähkinää
suolaa
voita
nigellan siemeniä

Valmista näin:
Kuutioi kuorittu keltasipuli ja kuullota kuutiot voissa pannulla, nosta sitten jäähtymään.

Kaulitse voitaikina ohueksi levyksi ja leikkaa pitkiksi paloiksi.

Yhdistä kypsä riisi, sipuli, kanamuna ja gini ja sekoita. Raasta joukkoon muskottipähkinää, mausta suolalla ja tarkista maku. Laita jokaiseen pitkään voitakinapalaan riisiseosta ja taita umpeen, jonka jälkeen painele reunat haarukalla kiinni.

Voitele pasteijat kananmunalla, koristele nigellan siemenillä ja paista 180 asteessa 20-25 minuuttia.

*Tuote saatu blogin kautta

[/left]

[right]

[/right]

[left]

[/left]

[right]

Munariisi pasteija 2017 #arkiruokaa

Henkilön kokki 🍴 keittäjä 🍾 kylmähkö (@alexandertrivedi) jakama julkaisu

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?