Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Mozzarella-silmusalaatti | Helppo kesäinen resepti

Kaupallinen yhteistyö: Silmusalaatti

terveellinen mozzarella salaatti

Salaattien kohdalla vain luovuus on rajana. Tässä blogihistorian aikana onkin tullut kokkailtua kaikennäköisiä salaatteja laidasta laitaan, ja nyt kesällä huomaan taas kaipaavani raikkaita ja tuoreita makuja enemmän.

Caprese on yksi suosikkini salaattiklassikoista, mutta joskus kaipaan siihen enemmän rakennetta. Perinteisessä tomaatti-mozzarella salaatissa on nimittäin aika lailla pehmeää pehmeän perään.

Ratkaisu onglemaan löytyi tällä kertaa kirjaimellisen läheltä – aivan kotiseutuni läheltä Vantaan Vaaralassa sijaitsevalta Silmusalaatin kasvihuoneelta. Piipahdin käymään työpäivän lomassa ja sain samalla mukaani pari rasiaa erilaisia silmusalaatteja.

Silmut ja idut ovat monille tuttua kauraa, moni idättää niitä kotona ja olen kokeillut sitä joskus itsekin. Silmu on juuri kasvuun lähteneen kasvin pieni verso. Silmujen maku vaihtelee sen mukaan, minkä kasvin siemeniä on käytetty. Parasta iduissa on mielestäni kuitenkin niiden rakenne, ne nimittäin tuovat pehmeään capreseen pikkuisen lisää pureskeltavaa.

Tuoreiden tomaattien sijaan kuivatin puolitetut tomaatit uunissa ennen salaatin kokoamista. Tomaateista tulee kuivuessaan supermakeita ja ne sopivat mozzarellan seuraksi erinomaisesti. Mozzarella kannattaa kevyesti kuivata keittiöpyyhkeellä ennen salaattiin repimistä, sillä vähäinenkin ylimääräinen neste laimentaa ja vetistää salaatin.

Viimeistelyyn ei tämän salaatin kohdalla monimutkaisia kikkoja tarvita. Perinteinen balsamico ja kylmäpuristettu oliiviöljy ovat juuri sopiva loppusilaus. Jos mahdollista, kannattaa tässä käyttää mahdollisimman tiivistettyä balsamicosiirappia (jotta se ei valu pitkin lautasta). Tässä käytin Terra Cretan balsamicosiirappia, johon ei ole myöskään lisätty sokeria. Jotta idut eivät pehmene, pirskottele oliiviöljy ja balsamico salaatin päälle vasta tarjoillessa.

[left]

Mozzarella-silmusalaatti

Tarvitset:
6 tomaattia
1 buffala mozzarella
1/2 rsa parsakaali silmusalaattia*
Terra Cretan balsamicosiirappia*
kylmäpuristettua oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Valmista näin:
Halkaise tomaatit ja kuivata uunissa 80-100 asteessa 3-4 tuntia. Anna jäähtyä.

Asettele lautaselle tomaattia, revi päälle mozzarellaa ja lisää vielä silmusalaatti.

Mausta tarjoillessa balsamicosiirapilla, oliiviölyllä, suolalla ja pippurilla. Tarjoile tämä salaatti vaikka kesäkattauksen maukkaana lisäkkeenä.

*Tuotteet saatu blogin kautta

[/left]

[right]

[/right]

mozzarella-silmusalaatti

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?