Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Monipuoliset idut | Silmusalaattia lihan kanssa

Yhteistyössä Silmusalaatti

silmusalaatti

Parhaat raaka-aineet ja lisukkeet ovat sellaisia, jotka toimivat monipuolisesti eri ruoissa. Esimerkiksi klassinen ketsuppi toimii muuallakin kuin makaroonilaatikossa. Vaikkapa Intiassa ketsuppia voidaan tarjota melkein minkä vain ruoan kanssa ja mausteena esimerkiksi kastikeissa. Tällä kertaa en perehdy kuitenkaan syvemmin ketsuppiin, vaan astetta terveellisempään raaka-aineeseen. Tulinen Silmusalaatti on hyvä esimerkki tuotteesta, joka ei ole pelkästään salaatin yksi ainesosa, vaan paljon monipuolisempi raaka-aine. Idut sopivat hyvin nimittäin moniin muihinkin ruokiin antamaan makua ja rakenteita.

Iduilla on ollut vähän sellainen maine, että ne kuuluvat vain kasvisruokaan tai terveysintoilijalle. Mikä ei tietenkään pidä paikkansa. Idut toki tuovat ruokaan paljon proteiinia, ollen samalla kevyttä energiapitoisuudeltaan. Omasta mielestäni itujen hienous on kuitenkin niiden maussa ja rakenteessa. Pikkuversoihin tiivistyneet voimakkaat maut riittävät jo pienissä määrin tuomaan annokseen piristystä ja potkua, ja ne rouskuvat suussa kivasti. Iduilla voi maustaa esimerkiksi kasvishöystöksiä, wokkia tai vaikkapa kimchiä.

Tämän postauksen resepti on sellainen helppo ja suuntaa antava niihin päiviin, kun edellispäivän jämistä olisi tarkoitus koota jotain hyvää ja herkullista. Tarkkoja määriä en siitä syystä ole tähän laittanut, vaan jokainen voi koota kulhoonsa aineksia oman maun mukaan 🙂

[left]

Lihaisa kvinoabowl

Tarvitset:
kypsää kvinoaa
Tulista Silmusalaatia*
vihannespagettia
ohuelti viipaloitua retiisiä
kevätsipulia
grillattua lihaa BBQ-kastikkeella

Valmista näin:
Kokoa pohjalle neutraali raaka-aine, kuten tässä tapauksessa kvinoa. Lisää muita aineksia kulhon reunoille ja lopuksi lisää keskelle Silmusalaattia. Viimeistele vielä kastikkeella ja nauti ruokaisana kesäateriana.

Seesam-soijakastike

Tarvitset:
4 rkl soijaa
2 rkl sokeria
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl samba oelekia

Valmista näin:
Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua puoleen. Anna jäähtyä. Tarjoile kastikkeena tai lisäkkeenä.

*Tuote saatu blogin kautta

[/left]

[right]

lihaisa kulho

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?