Karanteenissa suklaa ja muut herkut katoavat alta aikayksikön mutta mitä jos tekisi jotain suklaisaa ja riittoisaa? Mokkapalat olisi siis tähän loistava ratkaisu ja samalla pääsee tyhjentämään kuivakaappiakin. Varmaan useinmat kotikokkailat voivat yhtyä siihen että purkkia on jos jonkinlaista ja kaikesta pitäisi päästä vähitellen eroon, ennenkuin seuraavat on jo tilalla. Siispä leipomaan!
Hmm minkälaisen version teen tällä kertaa? Olen tehnyt suklaisia mokkapaloja useammankin kerran mutta ehkä minun pitäisi kokeilla jotain perinteisempää reseptiä. Vertailin Valion, yhteishyvän ja k-ruuan mokkapala ohjeita ja näistä minulle selkeni se ettei niissä ole kovin suuria eroja. Jos nyt voisi jonkin linjan vetää niin, Valion resepti oli paras, ollen vähän isompi kokonais saannoltaan. Kuitenkin usienmat tekee mokkapalat uunipellille, jolloin liian pieni saanto tekee ohuen ja lattean kokonaisuuden. Jos teet alla olevan reseptin perinteiselle uunipellille, niin tee ohje 1,5 kertaisena niin saat juuri sopivan muhkean mokkapala pellin.
Mokkapalat
4 kananmunaa
200g sokeria
200g voita
2dl maitoa
5dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhe
1rl vaniljasokeri
4rkl kahvia
3rkl kaakaota
50g voita
2-3dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
koristeiksi pähkinä rouhetta tai nonparelleja
Vaahdota kanamunat ja sokeri. Sulata sillävälin voi, nosta lämmöltä ja kaada voin joukkoon maito. Kun sokeri on vaahtoutunut, siivilöi houkkoon jauho, kaakao, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Nostele sekaisin ja samalla kaada joukkoon jäähtynyt voi-maito seos. Kaada seos sitten leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Tässä välissä tee kuorrute laittamalla kaikki kuorrutteen ainekset kattilaan ja kuumentamalla varovaisesti jatkuvasti sekoittaen. Kun seos on tasaista nosta lämmöltä. Kaada jäähtynee pohjan päälle kuorrute ja kun kuorrute on kevyesti jähmettynyt, ripottele koristeet päälle ja tarjoile.