Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Modernia Aasialaista | Nood Ramen

Lämmintä, täyttävää ja lohdullista – rameniin on helppo tykästyä. Katuruokavillityksen myötä myös japanilaisesta katuruokakulttuurista tuttua ramenia löytää Helsingistäkin. Kovin monta rameniin erikoistunutta ravintolaa Helsingissä ei ole, mutta nyt esittelen teille yhden, ja erittäin hyvän sellaisen.

Nood Ramen
Sijainti: Annankatu 28, Helsinki
Hinta: snacksit 4-7 €, pääruoat 10-16 €, jälkiruoat 5€

Nood Ramenin takana vaikuttavat kokit Mika Palonen ja Joon Ou, joille molemmille aasialainen ruoka on lähellä sydäntä. Tunnen Mikan entuudestaan työkuvioiden kautta, ja kun kuulin Nood Ramenista, laitoin Mikalle viestiä, että tulen syömään. Nood Ramen sijaitsee Why join the navy when you can be a pirate -nimisen kahvilan ja baarin ohessa, Annankadulla lähellä Kampin ostoskeskusta.

Annoimme Mikalle vapaat kädet ruoan suhteen ja hän laittoi meille maisteltavaksi lajitelman alkupaloja ja ramenia. Pian eteemme saapui neljä erilaista alkupalaa, joissa jokaisessa oli jotain mielenkiintoista. Kimchi on talossa tehtyä, Joonin perheen reseptillä valmistettuna – aivan törkeän hyvää, myös vaimoke, joka ei normaalisti kimchistä välitä, myönsi, että nyt on hyvää! Japanilainen tofu oli pehmeää ja raikasta, sen mieto ja herkkä maku voimistui pala palalta. Lohi crudo ja revitty possu olivat myös erittäin hyviä, mutta eniten silmiä avasi ensimmäisenä mainitut alkupalat.

nood ramen

Sitten oli aika käydä ramenin kimppuun. Höyryävät ramenit olivat niin kuumia, että piti hetki odottaa, ettei suu pala. Maistelimme shoyu ramenia ja miso ramenia, joista erityisesti tykästyin shoyu ramenin makuun. Shoyu ramenissa liemi kätki sisäänsä erittäin pehmeän lihaisan maun, soija ei dominoinut mutta silti sitä löytyi. Possun kylki oli todella mureaa, kuten pitääkin ja vakiot eli puolikypsä kananmuna ja kevätsipulisuikaleet olivat hyvin tehtyjä. Nuudeleissa oli hyvä suutuntuma ja selvisikin, että ne ovat tuore-pakastenuudeleita, eli ei perus pikanuudeleita. Kuulin myös huhua, että nuudelikone olisi Nood Rameniin tulossa.

noodramen9

Olimme todella täynnä ramenin jälkeen, mutta listalla oli pari todella mielenkiintoiselta vaikuttavaa jälkiruokaa, joita halusimme myös testata. Matchasta tehty green tea cake oli mielenkiintoisen vihreän väristä. Vihreän teen maistoi hyvin, mutta maussa ei ollut lainkaan kitkeryyttä. Mascarponemousse tasoitti kokonaisuutta ja makeutta toi honeycomb eli tässä tapauksessa soodalla tehty hunajakenno. Toinen jälkiruoka koostui mustista seesaminsiemenistä tehdystä kakkusesta, banaanijäätelöstä ja karamellimurua. Banaanijäätelössä oli todella pehmeä maku, karamellistä löytyi hyvin paahtuneisuutta ja se toi hyvin suutuntumaa. Eniten jälkiruuissa yllätti hinta-laatusuhde, viisi euroa tämän tasoisesta jälkiruoasta ei nimittäin kirpaise. Ateriasta tuli hiukan Netflixin Samurai Gourmet -tyyppiset fiilikset

noodramen11

Kehitettävää

Ravintolan sijainti oli sinänsä loistava, Annankadulla lähellä Kamppia. Tosin en heti tajunnut, että Nood Ramen sijaitsee Why join the navy when you can be a pirate -kahvilan sisällä, sillä ulkoa päin tätä ei ihan helposti huomaa.
A la carte -listan lisäksi voisi ehkä olla myös chefs menu niille, jotka haluavat tilata isomman, valmiiksi mietityn kokonaisuuden.

Kehuttavaa

Modernia aasialaista ruokaa kohtuulliseen hintaan. Annokset olivat myös hyvän kokoisia, erityisesti ramen-kulhot olivat sen verran isoja, että nälkä varmasti lähtee.
Maullisesti todella hyvin hiottuja juttuja. Annosten ulkonäköön oli myös panostettu.

noodramen2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?