Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Minkälainen ”nörtti” olen

Luonnollisesti tämä on aihe joka kiinnostaa yllätävän monia. Johtuen siitä että osa teistä lukioistakin kuuluu samaan kastiin. Toki, hajontaa löytyy mutta lähdetään avaamaan.

Kuntoilu on asia jota on tullut harrastettua nuorempana hiukkasen enemmän tosissaan ja nykyään annan painotuksen ravintoon ja tasapainoon pelkän hikoilun sijasta. Silloisena aikana salillla käynti ei ollut yleistä enkä oikeastaan koskaan ole sitä harrastanut, mutta uintia tuli yhdessä välissä puolisenvuotta polskittua. Mistäs lihakset? kehon painolla tehtävät treenit olivat iso osa esimerkiksi kamppailulajien treenipohjaa ja niihin nojaan yhävieläkin vaikka löytyy levypainoja sekä tanko. Itseasiassa kuntoilun kannalta, pidän merkittävänä askeleena sitä että ostin lapsuuden kotiin leuanveto tangon jolla aloin nuorempana itsenäisesti treenailemaan. Jos olet noviisi ja näet että kuntoilun saralla pitäisi jotain tehdä, kuntosalikortin sijaan, hanki arkiympäristöösi jokin aktiivisuutta lisäävä tekijä jolla pääset aluilleen. Jos pitäisi määritellä suosikki liikuntamuoto, olisi se ehdottomasti kävely.

kuntoileva nörtti
Kun elinympäristösi läheisyydessä on vahvat puitteet kuntoilla, on kynnyskin matalempi.

Pelaaminen on nykyään hiukan jakautunutta kun iso osa arkisesta työstä menee monitorin äärellä nii siksi ei tule niin paljoa pelattua mutta suuri arvostus on itsekseen pelattaviin peleihin. Erityisesi tarinalliset kertomukset joissa mennään kohtuullisen avarassa maailmassa on herkkua. Fallout, ghost of tsutshima ja horizon tulevat nopsasti lähimuistiin mutta onhan se ihan kiva pelata välillä puzzle painotteisia räiskintöjä kuten resident eviliä. Pleikkari vai xbox, tässä debaatissa nojaa japsivalmisteiseen peliasemaan mutta kun pelaan puhelimella, käytän xbox ohjainta, johtuen hyvästä yhteensopivuudesta Samsungin luurien kanssa. Itseasiassa, odotan että puhelimella pelaaminen pääsee vielä hiukkasen pidemmälle jolloin olohuoneen tv:stä voidaan seurata peliä jota useampi pelaa puhelimilla vastakkain ja saadaan kunnon kisakatsomo tunnelmaa.

pleikkari vai xbox
Voisin kirjoittaa oman juttunsa suosikki video peleistäni ja mitä muistoja niiden ympärille kuuluu mutta jätetään se toiseen kertaan.

Hymy on aihepiiri joka on täytynyt opetella uudelleen puhtaasti siitä etten ole koskaan pitänyt sitä niinkään tärkeänä. Itseasiassa, sosiaalisen median aikakautena, hymy on yksi tärkeinmistä tekiöistä reflektoida fiilistä eri kuvissa. Mikäänhän ei ole raskaampaa kun eleetön ja ilmeetön kokki näinäpäivinä. Kun kiinnitän oikein tarkkaan huomiota, kului ehkä 2-3kk hymyn harjoittelussa jotta se olisi osa luonnollista ilme repertuaaria jonka jälkeen pystyin heijastamaan sitä olosuhteissa kuin olosuhteissa. Hymyä tarvitaan myös siinä kun tutustutaan uusiin ihmisiin, jolloin kynnys aloittaa keskustelua on matalampi… Jatketaan tämän saralta ehkä toisten.

moderni nörtti
Pakenevan hiusrajan kampailiaksi viikset ja sänki tekevät työnsä. Oletko samaa mieltä?

Sosiaalisuus lienee yksi yleisimmistä kompastus kivistäni. Kun arkinen työ pyörii sosiaalisen median ympärillä kaikki ylimääräinen tuntuu semi raskaalta. Ehkä pitäisi ihan rehellisesti siirtyä säännöllistämään rutiininomaan kavereille keskustelua jottei syntyisi hajontaa arken tekemiseen vaan viestien vastailusta. Tiedän että videopuhelut on juttu jota yhä useammat osaa harrastaa mutta jotenkin tuntuu siltä että vakio kaveriporukkani on sen verrran omiin oloihin tottunutta että videopuheluista he tuskin jaksavat innostua. Sen sijaan lautapeliillat on ollut erittäin hyvä tapa olla sosiaalinen mutta sen haasteena on että pelaamisen muodostuessa liian kilpailulliseksi, jää sosiaaliset tilanteen vähiksi.

kanaa ja kauraa
Aiemmin viikolla tekemääni broiskua kauralla, valkosipuli koskenlaskialla ja vegeillä. Hyvää muuten oli. Pitäskö pitkästä aikaa alkaa taas kirjoittamaan reseptejä tänne blogiin?

Opiskelu on käynyt mielessä, kun toivoisin hajontaa jo vakioituneeseen arkeen. Ennen oli reissua ja ravintoloita harva se viikko ja työ oli varsin mieleistä mutta näinä pandemia aikoina kotona vietetty aika on noussut lähes sietämättömälle tasolla. Opiskelu olisi ideana hauska kun voisi toteuttaa koulutehtäväni tänne ja te saisitte ihmetellä niitä. Eiks se olisi hauska idea?

nier replicant
Tämän pelin edeltävä osa NieR Automata oli kerrassaan yksi parhaista pleikkarin viihdykkeistä. Tämä NieR: Replicant joka sijoittuu aikaan ennen Automataa on ollut harvinaisen puudutava kokonaisuus mutta silti pelaamisen veroinen. Jos jotain pelikauppaa voi suositella, Kampin konsolinet olisi se.

Jos jaksoit lukea tänne asti, tulet pääsemään pitkälle vahvalla luonteellasi. Kirjoitusvirheiden määrä on minulla vakiona niin korkea että harvalla kestää pinna 😀 Jos löydät tekstistä samaistuttavaa tai sinulla olisi pointti jonka haluat esittää, kerro se kommenttikentässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?