Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Minä ja muutama muuttuja

Ahdistus ja stressi ovat tulleet erityisesti tutuiksi yrittäjän arjessa. Sen lisäksi, että toimeentulosta on eritavalla vastuussa aiempaan palkkatyöhön verrattuna, ei ympärillä ole myöskään samalla tavalla työyhteisöä, johon hankalissa tilanteissa turvautua. Kuinka sitten pärjään stressin ja turhautumisten kanssa? Nojoo, itseasiassa, hallitsen ne tilat kohtuullisen hyvin kunnes alkaa tarpeeksi kuohumaan ylitse. Hyvä uni on yleensä paras lääke, ja olen viimeaikoina yrittänyt kiinnittää siihen enemmän huomiota. Alkoholia minun pitäisi välttää, kun se ei vain sovi minulle tai luonteelleni. Mutta miten sitten kahvi tai muut kofeiini pitoiset tekijät?

Laadukas premiumkahvi hivelee herkkiä hermojani, samoin kuin suklaa. Ainoa miinus tässä on tietenkin se, että elimistöni ei tykkää niin paljoa kahvista ja jos juon sitä myöhään illasta, nukun sitäkin huonommin. Muistan lapsuudessa nauttineeni taiteesta ja piirtämisestä ja sehän oli varsinainen helpotus ainakin stressiin. Sittemmin olen alkanut saamaan jotain irti kirjoista ja erityisesti sellaisista aihealueista joita ymmärrän.

Hyvänä esimerkkinä muutaman kollegan teokset tai Aivo Qiqong -kirja ovat olleet valon pilkahdus tässä yrittäjän arjessa. Lukihäiriöinen kun olen, ymmärrän keittokirjallisuutta helpommin kuin useinpia muita kirjallisuuden muotoja. Nuorempana on tullut pikkuisen noita aasialaisia juttuja harrastettua ja siitä johtuen Aivo Qiqong pääsee myös ymmärrettävän kirjallisuuden kastiin. Miten sitten matkustelu?

Tietenkin lohdullisen kauniit näkymät tai ilmasto tekevät terää, mutta koska niitkään ei ole joka viikonloppu, ei voi ainoastaan turvautua siihen. Siispä ulkoilun ja urheilun lisäksi hyvä ruoka on ehkä parhaat turvakeinoni arjen muuttujiin ja stressiin.

Miten sinä selätät stressin, ahdistuksen tai muut vastaavat haasteet?

Ps. Tietenkin videopelit olivat nuoruudessa iso ratkaisu arjen stressiin, mutta sittemmin ei ole ollut niin paljoa aikaa, että voisin pelejä usein hyödyntää. Toki, jos vahingossa löytää kiireisen arjen ohessa jonkin kivan pelin käytettynä, tottakai se lähtee mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?