Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Mikkelin reissun jatko-osa

 

mikkelin paras hotelli

[left]

Mikkelisarja jatkukoon! Näin elintarvikeviennin ammattilaiseksi opiskellessa matkustan Mikkeliin yöksi vähintään kerran kuukaudessa ja perinteiseen tapaan Onnibus oli selkeästi edullisempi kuin edestakainen junamatka. Lumipyryssä reistailevat junat eivät muutenkaan aamutuimaan kauheasti innosta. Monet kurssikaverini olivat yöpyneet viimeksi Sokos Hotel Vaakunassa ja kehuivat hyväksi. Alkuun epäröin, mutta päätin sitten antaa mahdollisuuden, eikai kehut turhiakaan olleet.

Mikkelissä on melko rajallinen tarjonta hotellien saralla, mutta  guest house -tyyppisiä ratkaisuja kyllä on, kuten myös perinteisiä bed and breakfast -paikkoja. Vakuunan lisäksi kaupungista löytyy Scandic ja tietenkin kaupungin ulkopuolella luksuksempia yöpymispaikkoja.

Eihän reissu olisi mitään ilman ruokailua, joten ajatuksena oli mennä syömään ravintolaan, jota hotellista suositeltiin, eli Pruuviin. Ravintola kuuluu S-ketjuun, mutta on ainut laatuaan, eikä monistettu konsepti. Tarjoilija suositteli klassikkomenuta, joten sillä mentiin. Alkuun saimme jopa keittiön tervehdyksen, jonka jälkeen oluetkin kaadettiin. Paikallista pienpanimo-olutta ja taisi olla jopa samaa, mitä sain Anttolan hovisssa edellisellä Mikkelin matkalla. Sitten saapuikin etanat. On vähän aikaa, kun olen viimeksi nauttinut etanoita, mutta kyllä nämä maistui aikalailla siltä, miltä pitikin. Ehkä olisin kaivannut kunnon leipää seuraksi, mutta muuten oikein maukas annos.

Pääruokana tuli pippuripihviä  ja opiskelijakolleegani ottivat ulkofilettä sekä tofua. Oma annokseni oli erittäin perinteinen, mutta se ei tarkoita, etteikö maku olisi ollut kohdallaan. Kollegani kehui tofua ja ulkofilekin näytti maistuvan seurueemme kolmannelle henkilölle ja lautaset tuli syötyä puhtaaksi. Sitten olikin jo jälkiruoan paikka. Otin klassisen suklaafondantin ja muille seurueessa tuli jäätelöä ja possettia.  ja tässä minulle tuli suklaa fondantti, kolleegoille jäätelö sekä posset. Ravintolakokemuksena oli todella mukava ja tietenkin seura mitä parhainta.

Tässä vaiheessa taisi vatsat niinn täynnä että  oli aika hipsiä hotellille ja nukkumaan. Kuitenkin seuraavana aamuna oli luvassa vielä koulutusta. Sain illalla viestiä ravintolasta, että tarjoilija oli vahingossa laskuttanut väärän summan yhdeltä meidän seurueen jäseneltä ja hän hyvittäisi sen. Hyvää asiakaspalvelua! On varmasti niitäkin ravintoloita, joissa tarjoilijaa ei kiinnostaisi, jos joku maksaisi vahingossa liikaa.

[/left]

[right]

ravintola pruuvi

mikkeli matkakohteena

[/right]

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?