Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Mikä salaatti sopii burgeriin?

Salaatit ihan yleisesti on tullut vasta viimevuosina jäädäkseen hamppareihin. ihan aina siis hamppareissa ei ole ollut sitä vihreä lehdykkää, kun yleisesti ruuan ulkonäössä runsaus oli värikkyyden sijaan valttia. Suomessa hampparin salaatti on tyypillisesti ollut jäävuorisalaattia ohuena silppuna mutta jääsalaatti oli tästä aikanaan iso askel. Kun syvennytään lisää, miksi kaikista maailman salaateista nämä ovat ne käytetyinmät? luulen että syy on saatavuus ja edullisuus. Nämä eivät enään ole vakio ”arvoja” hamppareissa, joten mikset kokeilisi jotain muutakin?

Salaatit joita sinun pitäisi kokeilla burgerissa
romainsalaatti, tämä selkeän muotoinen vihreä lehti tarjoaa makua eikä pehmene hetkessä.
frisee salaatti on ehkä yksi rapeinmista salaateista mitä on mutta sen haaste on työläs puhdistus.
krassit on tietenkin pieniä kauniita ja hyvin vivahteikkaita maultaan, näiden kääntöpuoli on korkeahko hinta.
Baby pinaatti, saattaa jakaa mielipiteitä mutta sopii erityisesti valkosipulisen täytteiden seuraksi.
Vuonankaali, tämä oma suosikkini lievästi pähkinäisellä maulla
Rucola on myös hyvin mielipiteitä jakava mutta yleisesti tässä on hiukan sinappinen tai pippurinen maku joka tavallaan sopii ainakin naudan lihalle.

Salaatti pohjaan vai kanteen? Toki hampparin saa koota itse kukin niikuin tykkää mutta ammattilaisten kesken salaatti on yleensä päällä. Tämä johtuu siitä että salaatti pysyy pidempään parempana. Toki ruokakuvissa voi näkyä salaatti pohjalla eikä se ole paha syödäkkään mutta näin laitettuna salaatti ”kuolee” todella nopeasti joten se pitäisi syödä asap.

Arjen herkku burgeri

400g naudan paistijauhelihaa
suolaa, pippuria
2 briossi hampurilaiskuorta
2 sipulia
1dl majoneesia
1rkl sinappia
2 valkosipulin kynttä hienonettuna
50g vuonankaalia
1 pihvi tomaatti

Kuori ja viipaloi sipuli niin ohuelti kuin mahdollista. Laita pannu matalalle teholle ja laita sipuli kuulottaa hiljalleen tippaan öljyä. viipaloi pihvitomaatti ja pese vuonankaalit. Tee sitten valkosipulimajoneesi, eli laita kippoon majoneesi, sinappi, valkosipuli ja sekoita. Nosta sitten majoneesi kylmään jotta sen maut kehittyvät. Muotoile jauhelihasta 2 pihvi ja laita uusi pannu lämpenemään. Laita kuivalle pannulle pihvit paistumaan. Kun pihvissä on väriä, käännä ja mausta suolalla/ cayane pippurilla. Tässä vaiheessa voit paahtaa myös hampurilaisten kuoret. Kokoa sitten hampparit; laita pohjaan ja kanteen majoneesia, lisää sitten jauheliha pihvi, tomaatti, vuonankaali, paahdettua sipulia ja lopuksi kansi.

Syö valmis hamppari asap koska se on nyt parhainmillaan.

Offtopic
Koska vaihtelu virkistää on hyvä nostaa esille muutakin kuin ruokaa. Olen ikäni pelannut erillaisia pelejä ja sittemminkin kun siirryin yrittäjäksi, on aika ollut kortilla. Rentoutumisen kannalta, juuri nämä ”no brainer” pelit on sopivia. Muistelen pelanneeni alla näkyvän pelin aiemman osan ja se oli kyllä oikein hauska kokonaisuus,varsinkin kun co -op pelaaminen oli mahdollista. Kolmas osakin sisälsi samaa viihdettä ja pelin pituuskin oli ruhtinaallinen 30 tuntia (päätarina). Jos haluat järkevän vastineen rahoillesi, osta käytettyjä pelejä. Tämä oli n. 35€ ja uutena olisin maksanut pari kymppiä enemmän. Mikä peli kauppa? Nykyään isojen korporaatioiden sijaan pienet liikkeet ovat sitäkin uniikimpia ja tämän löydön hankin Konsolinetistä. Jos pelaaminen on lähellä sydäntäsi niin kerro se kommenttikentässä, osaan huomioida jatkossa, kannattaako harrastuksista kertoa täällä blogissa.

0 vastausta

  1. Moikka,

   Rasvaa oli jauhikses 10-12% prosentin luokkaa mutta juuri siksi tuli pikkusen enempi majoneesia. Jos teen. Burgereit ostan yleensä lihatiskiltä jauhelihan joka on siis paistijauheliha nimityksellä myynnissä. Omien kokemuksien mukaa kaupassa jauhetussa jauhelissa on vähempi perkuu jätettä kuin teollisessa mutta kauppakohtaista on tuokin.

   Tuo leivinpaperi tasku helpotti käsin syötävyyttä huomattavasti ja kuvauskulma tekee tosta ”tornimaisen”.
   Sanoisin että yhtä korkeita on noi premium paikkojenkin burgerit.

   Alexander

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?