Kaupallinen yhteistyö: Spice Up!
Maustamisella on ruoanlaitossa erityisen tärkeä rooli. Mikäänhän ei ole yhtä pahaa kuin mauton arki. Sukujuuristani johtuen olen jo lapsesta asti opetellut mausteiden ja maustamisen saloja. Vaikka suomalaiseen ruoanlaittoon ei yleensä juuri kuulu muuta kuin suola pippuri, alkaa valikoimaa kaupassakin jo olla mukavasti ja mausteita arvostetaan entistä enemmän.
Juuri aloittamani Spice Up! yhteistyön kautta sain kokeiltavaksi muutamia tuotteita, joiden joukosta silmiini pisti erityisesti keltainen currytahna. Pitkään tavallisten kauppojen hyllyiltä löytyi punaista ja vihreää currytahnaa, mutta keltaisesta currytahnasta ei ollut tietoakaan. Suurinosa kuitenkin tuntee curryn kellertävänä jauheena. Curryssa, kuten useimmissa muissakin mausteissa, olisi hyvä ensin herättää mauste. Tämä onnistuu kuumentamalla currytahnaa öljyssä hetken aikaa, jolloin curryn maku vasta suoranaisesti aukeaa. Myös useimmat mausteista (chili mukaanlukien) ovat rasvaliukoisia, joten maut ovat helpommin tasoitettavissa paistamalla.
Toisena tuotteena nostan tällä kertaa chili-seesamkastikkeen, joka on sopivasti pähkinäinen ja tulinen, mutta silti tarpeeksi lempeä ollakseen monikäyttöinen. Yksinään tämä kastike sopii loistavasti pöytämausteeksi tai vaikka wokattujen vihannesten joukkoon, mutta halusin valmistaa jotain lämpenevään säähän sopivaa eli nuudelisalaattia.
[left]
Chili-seesamnuudelit
Tarvitset:
200 g nuudeleita (tai riisinuudeleita)
1 kurkku
1 omena
100 g siemeniä tai pähkinöitä
3cm vastaraastettua tuoretta piparjuurta
2rkl Spice Up! kalakastiketta
1 limen mehu
1/2 plo Spice Up! Chili-seesamikastiketta*
Valmista näin:
Käytä edellisen päivän nuudeleita tai keitä uudet.
Leikkaa kurkku ja omena ohuiksi suikaleiksi. Yhdistä kulhossa nuudelit ja vihannessuikaleet.
Lisää joukkoon siemenet, piparjuuriraaste, limen mehu, kalakastiketta ja viimeiseksi chili-seesamikastiketta. Sekoita hyvin ja laita tarjolle.
Koristele esimerkiksi herneenversolla tai haluamallasi eksoottisella yrtillä.
*Tuote saatu blogiyhteistyössä
[/left]
[right]
[/right]
[left]
[/left]
[right]
Muna-curry 3-4 hengelle
Tarvitset:
4 kypsää kananmunaa murskattuna
1/2 prk Spice Up! Keltaista currytahnaa*
1 päärynä kuutioituna
1/4 savojinkaalia ohuina suikaleina
Spice Up! Kaffirlimenlehtiä*
1 prk Spice Up! Kookosmaitoa*
1 limen mehu
minttua
Valmista näin:
Laita pataan öljyä ja freesaa siinä currytahna ja limen lehdet.
Lisää joukkoon kaalisuikaleet ja päärynäkuutiot, paistele hetki ja lisää kookosmaito. Keitä kastiketta kokoon ja leikkaa sillä välin pieneksi minttu.
Kun kastike on hiukan paksuuntunut, lisää joukkoon rikotut kananmunat, limen mehu ja viimeistelyyn tuoretta minttua.
Tarjoile tämä curry vastakeitetyn riisi kera.
*Tuotteet saatu blogiyhteistyössä
[/right]
Muna-Curry lähtee kokeiluun ehdottomasti viikonloppuna, kuulostaa ja näyttää hyvältä.
Moikka Minna,
Muna-curry on ainakin suomessa vieläpä kohtuullisen hintainen tehdä 🙂
Kanamuna on myös tosi suotuisa ravinto koostumukselta. Onnea kokeiluun!
Tämä oli loistava ruoka, ei meinannut poikani uskoa että tein itse ja ensimmäisen kerran kun tein Muna-Curryn. Kaikki pitivät tästä ❤️
Mukava kuulla Minna! sitä varten tämä blogi on olemassa