Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Maukkaat koipinuijat ja kastikevinkki

broileri resepti
koipinuijat resepti

Lukuisia kertoja olen valmistanut viillokkia koipireisistä, enkä pääse siitä yli että parhaat broileri ateriat syntyy luullisesta lihasta, niinkuin tälläkin kertaa. Yleisesti ottaen, siivet ja nuijat useimmat mieltää parhaiksi, kun ne kypsennykset jälkeen pyöritetään etikkaisessa hot saucessa ja nautitaan käsin. Olen kuitenkin vuosien varrella vakuuttunut että tällä tavalla jää paljon varsinkin nuijien mausta hyödyntämättä. Otin tästä johtuen missioksi tehdä Broilerinnuijista jotain kotiruokaa, joka sopisi sadunkorjuu aikaan, mutta olisi myös siistimpää syötävää kuin tulisessa kastikkeessa pyöritetty frittibroisku.

Katselin muutamaa vanhempaa keittokirja teosta, joissa tuli ainakin pariin kertaan sitruunakana vastaan, josta kumuloin ajatuksen, mitä jos tekisin sitruunaisen kastikeen uunivuokaan jääneestä kypsennys liemestä? Ajatus edistyi, kun ensimmäiset broilerinnuijat tuliva uunista ja huomioin että liemi on aika ohutta ja rasvaista. Käytännössä sitruuna avasi rasvaisuutta ja ryhdisti koko makumaailmaa. Liemi oli kyllä muuten hyvin maustetua mitään lisäämättä, olihan nuijien pinnasta irronnut rub-mausteseosta liemeen. Pienen tuumailun jälkeen päätiin ihan pikkuisen suurustaa kastiketta, jonka lopputuloksena oli todella herkullinen, muttei liian ohut kastike. Uunin jälkeen kirsikka tomaatitkin olivat herkkua ja nehän toivat väriä, muuten valeahkon säyisiin uuni vihanneksiin. Tässä alla olisi toimivaksi testattu resepti, olkaa hyvä!

Uunivihannekset

2 kesäsipulia
3 porkkanaa
1 kukkakaali
50 voita kuutuoituna
2-3rkl Terra Crete oliiviöljyä
suolaa ja mausteita

Huuhtele vihannekset ja nosta sitten työlaudalle. Laita uunipellille leivinpaperi ja aloita leikkaamaan vihanneksia, omaan makusi sopiviksi paloiksi. Siirrä leikatut vihannekset suoraan pellille. Mausta ja lisää rasva pellin päällä. Sekoita hiukan ja nosta sitten uuniin. Paista 200 asteessa n. 10-15 min ja ihan lopussa voi halutessa laittaa hetkeksi grilli vastuksen päälle. Mielestäni pieni väri kukkakaalissa ja sipuleissa tekee suuren eron lopullisessa maussa, joten anna värin tulla pintaan polttamatta. Tarjoile vihannekset broilerinnuijien kanssa.

Maukkaat Broilerinnuijat

1 rsa broilerinnuijia (n.700-800g)
1 rsa kirsikka tomaatteja
2rkl rub mausteseosta (käytin poppamiestä)
1 sitruuna
suurustetta mikäli haluat käyttää.

Laita nuijat uunin sopivaan vuokaan ja hiero pintaan rub mausteseos. Lisää sitten kirsikka tomaatit ja nostele sekaisin. Nosta koko vuoka uuniin ja paista 160 asteessa noin 30 min. Laita päälle sitten grillivastukset/ nosta lämpöä. Laita kello soiaan 5 min välein jotta näet kun nahka kun muuttunut rapeaksi ja käännä sitten nuijia jotta nahka rapeutuu kauttaaltaa. Tässä voi mennä yhteensä 10-15 min. Nosta sitten vuoka uunista ja kaada vuuan pohjalla oleva liemi kattilaan. Purista joukkoon yhden sitruunan mehu ja halutessa suurusta vajaalla teelusikalla maizenaa eli kiehauta jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos sakenee. Tarjoile kastike nuijien ja uunivihanneksien seurassa.

Kannattaa myös vilkaista kanaviilokki resepti sekä rapea koipireisi, ne olivat myös äärimmäisen herkullisia ja luullisesta broilerista.

uunibroileri resepti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?