Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Mansikka juustokakku – näin yksinkertaisesti

Juustokakku
Mielikuvissani kesä on hyvinkin esteetistä aikaa, mutta paranee varoa ettei allergia tai liika kuumuus vie mehujasi. Nimittäin, näin käy minulle aina välillä. Palautuminen vaatii jotain herkullista ja lohdullista, ja tässä tapauksessa se on mansikka juustokakkua.

Kesä, mansikat ja kermavaahto, mitä vielä kaipaisin? no tavallaan niitä kaikkia mutta siinä muodossa että ne olisi silmillekkin ruokaa. Googlain hyvän tovin kunnes inspiroiduin juustokakuista. Otin askeleen tyhjään kokeilemalla ensimmäistä kertaa agar agariakin ja yllätyin vaihteeksi positiivisella tavalla. Optimaalisen maukas mutta lohkeava juustokakku ei saisi myöskään olla liian kova ja siinäkin päästiin komeasti maaliin. Jotta sinä onnistut, katso ettei sinulla ole liian suuri irto pohja vuoka tai tee suosiolla kaksinkertainen massa. Eikai tässä enempää kannata huudella, mennään sitten reseptiin.

Pieni Mansikka juustokakku
2dl kermaa
2dl philadelfia tuorejuustoa
1tl agar agaria
1 sitruunan tai limen mehu
1tl vaniljaa
4-5 rkl sokeria
1/2rsa mansikoita
1/2 pkt basgone keksejä
50g voita
Koristeluun
Mansikoita
keksimurua
nonparelleja

Murusta keksit, kaada joukoon sulatettu voi, sekoita. Vuoraa leivinpaperilla 15-20cm kakku vuuan pohja voitele reunat tipalla öljyä. Painele keksimuru vuokaan ja nosta vuoka kylmään. Vaahdota sitten kerma ja lisää tämän joukkoon notkistettu tuorejuusto johon on yhdistetty sokeri ja vanilja. Kuumenan kattilassa sitruunan mehu ja lisää hyvin sekoittaen agar joukkoon. anna hetki poreilla ja kaada sitten pikkuisen jäähtyneenä nopeasti sekoittaen kerma/tuorejuusto seoksen joukkoon. Viipaloi sitten mansikoista 2/3 osaa ja loput voi säästää koristeluun. Nosta vuoka kylmästä ja vuoraa reunat mansikka viipaleilla. Kaada sitten tuorejuustomassa vuokaan, tiputa vuoka muutaman kerran 10cm korkeudesta pöydälle jotta massa levitää vuuan sisällä reunoja myöten. Peitä sitten kelmulla ja nosta kylmän. Noin 2-3 tunnin päästä nosta kylmästä, koristele ja nauti.
kesä jälkiruoka
Jos kakku voi olla kaunista ilman koristeita, tämä se olisi. Kaunis rakenne, yksi epämääräinen mansikka ja keksimäinen pohja luo melkoisen mielikuvan jälkiruuasta. Söinhän minä tästä kakusta 2/3 ensimmäisellä istumalla.
konsolinet kokemukset
Kuumassa auringon paisteessa ulkoileminen vaatii vastapainoa. Illasta pelailu hämärretyssä olohuoneessa on kuin saisi elää lapsuutta uudelleen 🙂 Yllä näkyvä peli eli Sekiro on kirjaimellisesti yksi vaikeinpia pelejä joita olen ps4 pelannut. Itseasiassa, jos tykkää haastaa itsensä ja refleksinsä, on tässä pelissä siihen hyvän rahkeet. Koska tämä on jo naputettu läpi, on tämän päivän ohjelmassa käydä vilkaisemassa onko last of us jatko osa jo ulkona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?