Kesä, mansikat ja kermavaahto, mitä vielä kaipaisin? no tavallaan niitä kaikkia mutta siinä muodossa että ne olisi silmillekkin ruokaa. Googlain hyvän tovin kunnes inspiroiduin juustokakuista. Otin askeleen tyhjään kokeilemalla ensimmäistä kertaa agar agariakin ja yllätyin vaihteeksi positiivisella tavalla. Optimaalisen maukas mutta lohkeava juustokakku ei saisi myöskään olla liian kova ja siinäkin päästiin komeasti maaliin. Jotta sinä onnistut, katso ettei sinulla ole liian suuri irto pohja vuoka tai tee suosiolla kaksinkertainen massa. Eikai tässä enempää kannata huudella, mennään sitten reseptiin.
2dl kermaa
2dl philadelfia tuorejuustoa
1tl agar agaria
1 sitruunan tai limen mehu
1tl vaniljaa
4-5 rkl sokeria
1/2rsa mansikoita
1/2 pkt basgone keksejä
50g voita
Koristeluun
Mansikoita
keksimurua
nonparelleja
Murusta keksit, kaada joukoon sulatettu voi, sekoita. Vuoraa leivinpaperilla 15-20cm kakku vuuan pohja voitele reunat tipalla öljyä. Painele keksimuru vuokaan ja nosta vuoka kylmään. Vaahdota sitten kerma ja lisää tämän joukkoon notkistettu tuorejuusto johon on yhdistetty sokeri ja vanilja. Kuumenan kattilassa sitruunan mehu ja lisää hyvin sekoittaen agar joukkoon. anna hetki poreilla ja kaada sitten pikkuisen jäähtyneenä nopeasti sekoittaen kerma/tuorejuusto seoksen joukkoon. Viipaloi sitten mansikoista 2/3 osaa ja loput voi säästää koristeluun. Nosta vuoka kylmästä ja vuoraa reunat mansikka viipaleilla. Kaada sitten tuorejuustomassa vuokaan, tiputa vuoka muutaman kerran 10cm korkeudesta pöydälle jotta massa levitää vuuan sisällä reunoja myöten. Peitä sitten kelmulla ja nosta kylmän. Noin 2-3 tunnin päästä nosta kylmästä, koristele ja nauti.