Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Makupaloja Tallinnasta|Hotelli & Ravintola Cru

Vantaan elämykset
Tallinnan parhaat hotellit

Yhteistyössä Cru Hotelli & Ravintola

Vielä ennen kesälomien loppua ehdimme piipahtaa Tallinnassa. Lähdimme reissuun yhtenä kesän kuumimmista päivistä ja löntystimme laiskasti vanhankaupungin katuja, talojen varjoihin hakeutuen. Viimevuosina olen käynyt Tallinnassa niin monta kertaa, että en laukkuja jälleen pakatessa ollut ihan varma, löytyykö kaupungista vielä uutta nähtävää. Ja vielä mitä! Olen aiemminkin todennut, että kaupunki on ruokaharrastajan keidas, uusia ravintoloita ja kahvioita on ilmestynyt katukuvaan ja muutenkin kaupunki näyttää kasvavan ja kehittyvän koko ajan. Itse asiassa, nytkin jäi kahden päivän reissusta sellainen fiilis, että jäi pari ravintolaa ensi kerralle kokeiltavaksi.

Cru hotelli arvio
tallinnan paras jäätelö
Helteessä oli pakko pysähtyä jäätelölle. Gelato ladies oli mielestäni yksi parhaista jäätelöpaikoista Tallinnassa.

Vietimme yön yhdessä Tallinnan vanhankaupungin sympaattisimmista hotelleista, Crussa. Tallinnan vanhimpiin lukeutuvan talon sokkeloiset huoneet muodostavat pienen ja viihtyisän boutique-hotellin, jossa on 15 uniikkia ja hiljattain uudistettua hotellihuonetta.

Hotellin alakerrassa ja sisäpihalla on puolestaan ravintola Cru, jossa muun ravintolatoiminnan lisäksi tarjoillaan myös hotellin laadukas aamiainen. Odotin ravintolaa innolla. Crun pääkokki on edustanut Viroa 2015 Bocuse d’Orin loppukilpailuissa, mitä ihan joka kokki ei voi sanoa tehneensä. Lisäksi olin kuullut kehuja ravintolasta jo viime vuonna. Odotukset olivat siis varsin korkealla, kun istahdimme varjoisalle terassille illallistamaan.

Tallinnan paras hotelli
Auringonlasku vanhankaupungin korkeuksista
Vanhan talon tunnelmaa on terästetty uniikeilla moderneilla yksityiskohdilla.

Ruokalistalta otimme eri annoksia sen mukaan, mitä tarjoilija suositteli. Yhtenä poimintona voisin nostaa esille graavikala-alkuruoan, jossa oli yksi uniikeimmista esillepanoista vähään aikaan. Palloraudalla veistettyä kurkkua, mätiä ja graavattua lohta sekä viilattu makukontrasti. Harmi, etten itse voinut sitä syödä.

thai mohito

Pääruuista virolainen nauta maistui yllätävän paahteiselle. Pihvin kanssa tarjottu punaviinikastikkeeksi epäilemäni soosi oli erittäin maukasta. Onneksi kokki jätti kastikekiulun pöytään. Toisaalta, ehkä suurinta herkkuani oli virolainen tumma leipä, jonka joukossa oli kuivahedelmiä ja pähkinöitä. Se oli tavallaan kuin saaristolaisleipä, mutta pienellä ekstralla. Samaa leipää oli onneksi tarjolla myös hotellin aamiaisella.

Jälkiruoista kookos-annos oli hyvin eksoottinen kokonaisuus yhdistettynä perinteisiin kermavaahtoon ja mansikoihin. Esillepano oli tässäkin ilahduttavaa. Olimme positiivisesti yllättyneitä myös tee-valikoimasta. Pyysimme kofeiiniitonta teetä ja saimme kukista tehtyä yrttiteetä, joka kivasti rauhoitti mieltä ja vatsaa hyvän aterian jälkeen.

Cruta ei siis suotta ole kehuttu yhdeksi Tallinnan parhaista ravintoloista. Sisäänkäynti jää helposti huomaamatta vilkkaan Virukadun varrella, mutta jos satut olemaan nälkäisenä Tallinnassa, kannattaa tästä ottaa suositus talteen.

Tallinnasta on tulossa vielä toinen postaus parin vinkin kera. Vilkaise ihmeessä myös Youtube-kanavani, josta löytyy video tästäkin reissusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?