Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Makean kirpeä ananassalsa

Ruoan historiallisesta alkuperästä löytää aina mielenkiintoisia tarinoita sekä uskomuksia. Moni ehkä tietääkin, että salsan alkuperä tulee Etelä-Amerikasta. Alkujaan azteekit tekivät salsaa tomaateista, chileistä ja mausteista, mutta ensimmäinen maininta salsan reseptistä on vasta vuodelta 1529.

Ananas on juuri nyt sesongissa, joten käytetään sitä! Ananassalsa ei ole mikään uusi keksintö, mutta se tuo raikasta vaihtelua perinteiselle tomaattisalsalle. Salsoja on monia erilaisia ja niitä voi varioida myös oman maun mukaan. Vaikka ne yleensä ovat tulisia, ei tulisuuskaan ole välttämätöntä. Joskus salsa voi olla vain raikas lisäke esimerkiksi mausteiselle tai paahteiselle ruoalle. Jotta onnistut reseptissä, suosi tuoretta korianteria. Vaikka se jakaa makunsa puolesta mielipiteitä, on se myös yksi tärkeimpiä salsan ainesosia.

ananassalsa

[left]

Ananassalsa

Tarvitset:
1 kypsä ananas
1 punasipuli
1 pnt korianteria
2 chiliä
2-3 rkl tasapainoista oliiviöljyä
viinisuolaa

Valmista näin:
Kuori sipuli sekä ananas. Kuutioi ananas pieniksi kuutioiksi ja leikkaa sipuli niin pieneksi kuin mahdollista. Leikkaa myös chili sekä korianteri pieneksi ja lisää ananaksen sekä sipulin joukkoon. Anna salsalle kiiltoa oliiviöljyllä ja sekoita joukkoon vielä suola. Maistele salsaa noin viiden minuutin jälkeen, kun maut ovat ehtineet tasoittua.

[/left]

[right]

[/right]

Tämä ananassalsa tuli nautittua paahdetun leivän sekä paistettujen katkarapujen seurassa. Omaan makuuni raikkaat vivahteikkaat maut, kuten tässäkin salsassa, pääsevät arvoonsa esimerkiksi roseeviinin kanssa. Juomasuosituksena siis ViNO Rosé by Charles Smith, joka on itseasiassa myös loistava seurustelu viini. Jos pidät tämän tyyppisistä makumaailmoista niin kannattaa lukaista myös juttuni meksikolaisista tacoista.

 

Yhteistyössä: Handpicked Wines Finland

0 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?