Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Mahtavaa arkiruokaa – Camembert-makaronilaatikko

Super maukas makaronilaatikko

Olen tähän ikään mennessä tehnyt ja syönyt makaronilaatikkoa lukemattomia kertoja – yksi parhaista ja klassisimmista kotiruuista ikinä! Variaatioita on niin monta kuin on tekijääkin. Itse halusin tällä kertaa yhdistää perinteiseen reseptiin jotain poikkeuksellista, kuitenkin niin, että makaronilaatikon tunnistaa makaronilaatikoksi. Maito ja munat pysyivät siinä muodossa, missä pitikin. Tavallisen makaronin sijaan käytin kuitenkin laadukasta italiailaista pastaa ja jauhelihan sijaan Elovenan kaurajauhis Murua. Sitä ei välttämättä olisi heti arvannut, sillä Muru muistuttaa varsinkin tällaisessa ruuassa erehdyttävästi jauhelihaa. Loppusilauksen makaronilaatikkoon tuo camembert-juusto, joka saa sulaa kuuman laatikon pinnalle.

Luin mielenkiintoisen reseptin vanhasta Keittotaito-keittokirjasta. Siinä makaronilaatikko-ohjeita oli useita, mutta lihaa ei tullut joukkoon ollenkaan. Myös eräässä netistä löytämässäni artikelissa todettiin, että makaronilaatikko on ollut alkujaan energialisäke ennemmin kuin pääruoka. Nykyään makaronilaatikko jauhelihalla on tyypillisin versio, muuten laatikko muistuttaisi erehdyttävästi mac & cheese -tyyppistä ruokaa – vain vähän vähemmällä juustomäärällä. No, tässä reseptissäni camembert tuo ihan tarpeeksi juustoa yhteen laatikkoon ja verisuonet kiittävät 🙂 Ainakin näyttää ja maistuu herkulliselta.

Camembert makaronilaatikko resepti

Syötin valmista makaronilaatikkoa eräälle erittäin vannoutunelle lihansyöjälle ja laatikon joukossa ollutta Murua oli kuulemma vaikea uskoa kauratuotteeksi. Niin maku kuin rakennekin imitoivat täydellisesti makaronilaatikon jauhelihaa. Tsekkaa Youtubesta myös reseptin valmistus videolla. Olen yrittänyt panostaa videoihin parilla uudella jutulla, toivottavasti se näkyy 🙂 Olen nimittäin tehnyt aikaisemmat videot blogi ensin -ajatuksella, ja tällä kertaa video on kokonaisuus, jonka pitää olla hyvä ihan yksinään.

Makaronilaatikko (1 vuoka)

Tarvitset:
250 g pastaa
1/2 ps Elovena Muru kaurajauhista
2 sipulia
2 rkl riistamausteseosta
0,5 l täysmaitoa
2 kananmunaa

1 camembert-juusto
2 rkl hunajaa
1/3 pnt rosmariinin nuppuja

Valmista näin:
Kuori ja pilko sipulit, laita paistumaan öljyyn. Sekoita kulhossa riistamauste, kananmunat ja lopulta maito joukkoon. Voit myös laittaa munamaitoon rosmariinia. Laita vuokaan pasta, kaurajauhis ja lopulta paistettu sipuli. Kaada joukkoon munamaito ja lisää tarvittaessa nestettä, mikäli vuoka jää nesteen kannalta vajaaksi. Paista uunissa 180 asteessa noin tunti. Avaa juusto paketista, tee pintaan viiltoja ja upota siihen rosmariinia ja lopuksi valuta pinnalle hunajaa. Nosta tuunattu juusto makaronilaatikon päälle ja paahda vielä hetki grillivastuksen alla, kunnes juusto kunnolla ”herää”. Nauti hyvällä ruokahalulla. ps video tulee tännekkin kun saan sen ladatuksi tubee

Yksi vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?