Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Maalaismunakas | Helppoa ruoanlaittoa kananmunanvalkuaisilla

Kaupallinen yhteistyö: Munax oy

Tämä blogipostaus on erityisesti suunnatto HoReCa-alan ammattilaisille, mutta resepti sopii pienetämällä sovellettavaksi myös kotioloihin. (Jos kaipaat kananmunareseptejä kotikeittiössä valmistettavaksi, vilkaise myös nämä: uunimunakas & purjo-timjamiunakas.)

Uunimunakkaat sopivat hyvin myös linjastoruokailuun kustannusten ja ravitsemuksenkin puolesta. Nyt kesäaikaan kannattaa hyödyntää pian parhaimmillaan olevia kotimaisia vihanneksia, joista syntyy maukas maalaismunakas

Vaikeaa ja aikaavievää?
Kun pitää rikkoa 400 kanamunaa, voi siinä mennä tovi, mutta erityisesti HoreCa-sektorille valmiit munamassat ovat erittäin suuri apu. Muuten uunimunakkaan valmistus on äärimmäisen helppoa, kun se valmistuu aika itsenäisesti uunissa. Tarjoilukin on helppoa linjastossa, eikä munakas juuri kärsi lämpösäilytyksestä.

Makua yrteistä ja rasvasta
Munaruokien kanssa toimivat hyvin yrtit ja perinteisesti olen käyttänyt tuoretta kirveliä. Myös kuivattu rosmariini sopii munakkaaseen todella hyvin. Rasva tuo myös lisää makua ja tässä tapauksessa sitä tulee juustosta sekä oliiviöljystä. Jos käytät munakkaassa kermaa, varo, ettei munakkaasta tule liian löysää. Niin vihanneksista kuin suolastakin tulee omat makunsa, mutta jos käytät juustoa munakkaassa, kannattaa varoa ettei lopputulos ole liian suolainen.

Trendikäs
Proteiinipitoinen lounas saa kiitosta kuluttajilta. Kananmuna valkuainen on hyvä proteiinin lähde ja hyödynsinkin tässä reseptissä Proegg-kananmunanvalkuaista. Kun proteiini pitoiseen ruokaan liitetään vihannekset on tässä jopa terveellinen lounastuote. Purjo, porkkana ja varsiselleri olivat tämän munakkaan vihannekset ja paistoin ne ensin runsaassa oliiviöljyssä jotta maut todella tiivistyy. Toki tässä voisi käyttää pakastevihanneksia, riippuen ravintolan liikkeideasta.

[left]

Maalaismunakas

Tarvitset (1/1 65-Gn):
2 kg proegg-kananmunanvalkuaista
0,5 kg juustoraastetta
1 kg vihanneksia kuutioituna (esim. porkkana, purjo, selleri)
0,03 kg kuivattua rosmariinia
0,02 kg suolaa
0,015 kg mustapippurirouhetta
0,1 kg oliiviöljyä

Valmista näin:
Paista oliiviöljyssä kuutioidut vihannekset ja nosta sitten jäähtymään. Yhdistä kulhossa valkuaiseen juusto, vihannekset ja mausteet. Kaada kokonaisuus vuodeltuun Gn-vuokaan. Paista uunissa 160 asteessa 45 minuuttia.

Jos uunimunakasta on tarkoitus tarjota esimerkiksi hotellin lounalla tai hintavammassa lounaspaikassa, voi munakkaan viimeistellä ilmakuivatulla kinkulla ja tuoreella nippusipulin varrella.

[/left]

[right]

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?