Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Maailman matkoilta kotoisiin tunnelmiin | Uunipasta

Kotimainen pasta

Kotimainen pasta

Kaupallinen yhteistyö: Nams tomaatit

Lämmittävät vuokaruoat ovat juuri nyt erityisesti mieleeni. Ehkä se, että ruoka on hyvin syötävissä useampaan otteeseen ja uudelleen lämmitettävissä, kertoo monipuolisuudesta. Nyt kun omaan arkeeni on tullut aika paljon myös matkailua mukaan, on kotoisat ruoat enemmän kuin paikallaan.

Sen sijaan että ryntäisin tekemään tuttua munakoisovuokaa tai lasagnea, halusin käyttää raaka-aineita hiukan luovemmalla tavalla ja valmistaa uunissa pastavuokaa. Olen aloittanut yhteistyön La Molisanan kanssa ja valmistajan laatupastan ehdottomiin vahvuuksiin kuuluu pidempi keittoaika. Tämä tarkoittaa että pastan seurassa voi samalla kypsentää esimerkiksi linssejä tai vaikka juureksia. Näin ruoka monipuolistuu entisestään ja saan käytettyä jääkaappini antia tehokkaammin.

Entä oletko jo bongannut kaupoista Nams smoothien? Tomaattia ei ehkä ensimmäisenä ajattelisi smoothien raaka-aineena, mutta sopiihan tomaatti hyvin hilloon tai mansikkapiirakaankin. Smoothie menee helposti välipalana, mutta koska tykkään aina tuunata asioita sen perinteisen boksin ulkopuolelle, piti tomaattismoothieta kokeilla myös ruoanlaitossa. Munamaidon sijaan sekoitin smoothiesta ja kananmunista hyydykkeen, joka pitää pastavuoan tiiviimpänä. Voi olla, että pitää ihan kokeilla perinteistä makaronilaatikkoa tällä tavoin. Lopputulos olisi nimittäin maidoton, kun jättää myös juuston pois.

Paistettujen vihannesten joukossa on myös tomaattia, joka pehmentää mausteiden väkevyyttä ja tuo samalla kokonaisuuteen kosteutta. Tämä kyseinen uunipasta teki hyvin kauppansa, nimittäin kaikki tuli syötyä ihan muutamassa päivässä. Toisaalta, mitä muuta voisi odottaa, kun kunnon kotiruokaa on tarjolla 🙂

Uunipasta

Tarvitset:
200 g laadukasta pastaa
1 dl linssejä
2 kananmunaa
1 plo Nams smoothie*
3 Nams tomaattia*
3-4 pientä porkkanaa
1 paprika
200 g raastettua mustaleimaa
merisuolaa, mustapippuria

Valmista näin:
Keitä kattilassa vesi kiehuvaksi, lisää sinne ripaus suolaa, pasta sekä linssit. Tässä reseptissä käyttämäni pasta kypsyi hiukan alle 10 minuutissa, mikä riittää loistavasti myös punaiselle linssille.

Kun pasta ja linssit kypsyvät, leikkaa porkkanat, paprikat ja tomaatti pieneksi. Paista leikattuja vihanneksia hetki oliiviöljyssä ja raasta juusto valmiiksi erikseen.

Kaada kypsä pasta linssien kanssa vuokaan ja lisää perään myös paistetut vihannekset. Lisää juokkoon osa raastetusta juustosta, rouhi pippuria joukkoon ja sekoita. Yhdistä Nams smoothie ja kanamunat ja kaada vuokaan. Viimeistele vielä lopulla juustolla ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna valmiin pastavuoan hetki vetäytyä ennen tarjoilua, jotta nesteet ja maut imeytyvät tasaisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?