Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Maa-artisokkaohra ja paahdettua punajuurta

maa-artisokkaohra kasvis versio

Kaupallinen yhteistyö: tuoreverkko

Viime kerralla tein porkkanarieskaa ja tässä olisi seuraava osa tuoreverkko yhteistyötä, maa-artisokkaohra. Tein viikunapiirakkaa muutama viikko sitten jonka johdosta tykästyin yleisesti maa-artisokka soseen käyttöön. Soseen käyttötarkoitusta yleensä rajoittaa luovuuden puute, mutta siitä ei ole ainakaan minulla pulaa.

Yleisesti ohra pitäisi ainakin omassa mielestäni nostaa paremmin esille esimerkiksi joukkoruokailuun kun se kuitenkin ajaa aikalailla samaa asiaa kuin risotto riisi. Sen sijaan että käytettäisiin valkoviiniä, salottisipuleita ja kokoon keitettyä lientä, maa-artisokka sose tuo tässä sitä tiivistä makua.

Maa-artisokkaohra

1dl ohrasuurimoita
1/2pkt maa-artisokka sosetta
5dl kasvislientä
50g kovaa juuustoa (korvaa ravintohiivalla jos haluat vegaanisen version)
koristeluun paahdettuja punajuuri, öljyä ja kurpitsansiemeniä

Laita kattilaan ohra, liemi ja keitä noin 40-50min hiljalleen. Sitten ohran pitäisi olla kypsää ja suurimman osan nesteestä pitäisi olla aikalailla tiivistynyt pois. lisää maa-artisokka sose ja anna kiehua hetki. Raasta pannulle sitte juustoa ja sekoita hyvin. Maista onko tarpeeksi suolaa ja annostele ohra lautaselle. Asettele päälle paadettua punajuurta, öljyä ja kurpitsan siemeniä. Kokonaisuuus on valmis nautittavaksi.

maa-artisokkaohra tuoreverkko

4 vastausta

  1. En ole huomannutkaan, että maa-artisokkasosetta on valmiina. Täytyypä tsekata löytyykö omasa kaupasta, ellei sitten täytyy tehdä itse. Sunnuntaille suunniteltu lampaan sisäfile kaipaa vielä lisuketta ja tässähän on sellainen!

    1. Nonni, näin se maailma aukeaa 😅 lampaan sf seuraksi sopii ohran sijaan myös paahdettu ja poistettu peruna. Muistelen että briteissä se oli kova juttu 🥔👈✌

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?