Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Lounasta Sämissä

Viimeaikoina on tullut käytyä vähän useammin ravintoloissa lounaalla, mikä on kivaa vastapainoa eväiden kanniskelulle. Satuimme pari viikkoa sitten olemaan Helsingin keskustassa liikkeellä lounasaikaan, kun nälkä yllätti, ja päätimme testata Säm-ravintolan lounaan. Viime syksynä kävin silloin vastikään avatussa Sämissä ja Masussa pressitilaisuudessa ja sain nauttia illallisen erikoisuuksista. Nyt pääsin maistelemaan myös lounasta.

Osuimme paikalle aika hyvin juuri ennen pahinta lounasruuhkaa ja ehdimme napata ikkunapöydän Espan puolelta. Ennen kuin ruokamme olivat saapuneet pöytään, oli ravintola jo ääriään myöten täynnä lounastajia. Ruokalistalta löytyi lohiramen, possun ribsejä ja sushia. Laajennettuun lounaaseen kuului myös jälkiruoka. Kun kerran oli aikaa ja nälkäkin, niin otimme jaettavaksi kaikki kolme pääruokaa ja parit jälkiruoan.

Ramen oli miedosti tulinen, mutta muuten se olisi ehkä kaivannut hippusen syvyyttä makuihin. Annoskoko oli kohtuullinen, varsinkin jos ottaa lounaan jälkiruokineen.

Ribseissä makua oli sen sijaan hyvin ja lihan mureus oli kohdallaan. Ehkä olisin kaivannut annokseen jonkin hiilihydraattipitoisen lisäkkeen tuomaan täyttävyyttä. Erillisessä ruokasaliin avoimessa pikkukeittiössä valmistuivat sushit. Yleensä ravintoloissa, jotka eivät ole nimenomaan erikoistuneet sushiin, ei laatu ole kummoista. Tällä kertaa oli kuitenkin laatu ja maku susheissa ihan kohdallaan.

Jälkiruoan kanssa vaimo tilasi teetä kohtuullisen laajasta tee-valikoimasta. Jälkkäri oli tällä kertaa suklaakakku kinuskikastikkeella. Kun huomioi kinuskihulluuteni, upposi tämä jälkiruoka todella hyvin. Reilun suklaiset kakkupalat olivat tuhteja mutta sopivan pieniä.

Sijainnista huolimatta, oli Sämin lounas hyvin kohtuullisen hintainen ja silti niin maukas ja täyttävä, ettei pariin tuntiin tarvinnut ajatella ruokaa. Helsingissä lounaspaikkaa etsivän kannattaa siis suunnata tänne!

Kehuttavaa

Annosten maku ja ulkonäkö oli äärimmäisen kohdallaan hintaan nähden (meillä koko lystiin meni alle 50 €).
Tuoreita raaka-aineita oli käytetty kiitettävästi.
Palvelu oli laadukasta ja tunsimme olomme tervetulleiksi.
Astetta arvokkaammin toteutettu aasilainen konsepti – ei liian tulista, öljyistä tai epämääräistä.

Kehitettävää

Lounaan hintaan ei kuulu kahvi/tee.
Annoskoko on loistava toimistotyötä tekevälle, mutta suorittavaa seisomatyötä tekevälle hiukkasen liian pienet annokset.

Ravintola Säm, Eteläesplanadi 22, 00130 Helsinki

0 vastausta

 1. Tosi herkullisen näköinen lounas! Pyrin aina Helsingissä käydessä kokeilemaan uusia paikkoja. Se on totta että fyysistä työtä tekevälle tärkeää on annoskoon suuruus.

  1. Moikka Hirvonen,

   ruokaisuus on kyllä valttia. Tässä jtussa oleva ravintola taitaa olla historiaa mutta tilalla on vissii joku toinen paikka.
   Cafe Ulpukka kuulostaa tosi kivalta, pitää vierailla jos olen sillä suunnalla 🙂

   Alexander

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?