Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Pienillä seikoilla maukas tomaattinen linssisalaatti

Hyvän salaatin tarina alkaa siitä, että pienet seikat ovat kunnossa. Nämä seikat ovat omasta mielestäni rakenne, lämpötila ja fiilis. Toisinaan salaatti maistuu vähemmän ja joskus taas enemmän kuin hyvin.

Kuulin jossain väittämän, ettei täysin vegaaninen salaatti voisi olla täyttävä tai maukas, joten siitä nykäisin idean tähän salaattiin. Aluksi olin valmistamassa salaattia trendikkäistä kasviproteiinivalmisteista, mutta päädyin belugalinsseihin, jotka ovat pussilta saman hintaisia kuin proteiinivalmisteet. Belugalinssit ovat sieltä linssien paremmasta päästä, niin maullisesti kuin ulkonäöllisestikin.

Koska salaatin rakenne tuli tällä kertaa salaatinlehdistä ja sopivan kypsistä linsseistä, piti miettiä vielä värimaailmaa ja makua syvemmin. Tässä nousi esiin yhteistyökumppanini NAMS tomaatit, jotka ovat kauniin punaisia mutta myös makeita. Perinteiseen tapaan oliiviöljy ja happo tasapainottavat kokonaisuuden sellaiseksi salaatiksi, joka maistuu ja täyttää vatsaa- ja sopii myös vegaanille.

[left]

Tomaattinen linssisalaatti

Tarvitset:
2 dl belugalinssejä
1 punasipuli
3 kypsää NAMS tomaattia*
1 nyrkillinen persiljaa
ripaus viinisuolaa ja viinipippuria
2-3 rkl valkoviinietikkaa ja laadukasta oliiviöljyä
1/2 kerää lollo rosso salaattia
1/4 rsa silmusalaattia

Valmista näin:
Laita kiehuvaan suolattuun veteen belugalinssit ja keittele, kunnes ne ovat napakoita. Minulla tässä menee 12 minuuttia, jonka jälkeen sammutan levyn ja annan linssien hetken seistä ennen siivilöintiä.

Leikkaa sipuli kuutioiksi, laita syvään astiaan ja lisää joukkoon etikka, öljy, suola sekä pippuri. Leikkaa sitten tomaatit kuutioiksi ja persilja pieneksi. Lisää nekin sipulien joukkoon. Lisää sitten linssit joukkoon, sekoita ja maistele.

Leikkaa lollo rosso ohuiksi suikaleiksi ja laita syvän lautasen pohjalle. Annostele päälle linssi-tomaattisalaattia ja viimeistele silmusalaatilla.

*Tuote saatu blogin kautta

[/left]

[right]

Ruokaisa Linssisalaatti ! Yksinkertaiseen makuu yksinkertaista ruokaa 🍃🍍

Henkilön kokki 🍴 keittäjä 🍾 kylmähkö (@alexandertrivedi) jakama julkaisu

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?