

4 dl vihreitä linssejä
2 sipulia
2 porkkanaa
4 vihreää chiliä
4-5rkl öljyä
1/3prk tomaattimurskaa
1 sitruunanmehu
1/5rsa pakaste ruohosipulia
1-1,5l lientä (kasvis tai kanalientä)
2rkl garam masalaa
Huuhtele linssit, laita painekattilaan ja lisää liemi päälle. Laita painekattilaan kansi, kuumenna kunnes porisee ja laske lämpöä. Kuori ja pilko sipulit, porkkanat. Lorauta pannulle öljyä ja aloita kuullottamaan porkkanoita ja sipulia. Pilko chili ja lisää sekin pannulle. Kun vihannekset on läpikuultavia, lisää joukkoon mausteet ja sekoittele. Kun linssit ovat kypsyneet noin 20 minuuttia, laske lämpöä ja nosta kansi pois. Tarkista kypsyys ja lisää sitten joukkoon paistetut komponenti ja tomaattimurska. keitä vielä ilman kantta kunnes nestettä haluamasi määrä jäljellä. lisää ruohosipuli ja Purista joukkoon vielä sitruunan mehu siivilän läpi. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Tarjoile keitto esimerkiksi paahdetun leivän kera.
Mikä tästä tekee premiumin? Maku ja rakenne.
