Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Linssikeitto & painekattila

painekattila kokemukset
Viime vuonna tein lukuisia kertoja isäni kanssa kotiruokia intiasta ja tämän yhteydessä meillä oli painekattila käytössä. Sillä tehdyt linssit ja pavut olivat omaa luokkaansa mutta kyseinen kattila hajosi vuodenvaihteessa. Siispä lähdimme etsimään uutta. Etsin melkein 2 tuntia itäkeskuksessa painekattilaa ja eräästä etnisestä marketista löytyi lopulta vaihtoehto. Kun katsoin itse kattilan kumista tiivistettä tiesin että tämä kattila ei kestäisi pitkään. Googlailin ja löysin kotimaiselta toimialta tämän kuvassa olevan painekattilan ja hintakin oli kutakuin sama. Laitoin viestiä ja sain testiin kyseisen kattilan. Nyt kun puoli suomea on kotona, eikai ole parempaa saumaa kokeilla painekattilaa kuin nyt.
painekattila resepti
Premium linssikeitto
4 dl vihreitä linssejä
2 sipulia
2 porkkanaa
4 vihreää chiliä
4-5rkl öljyä
1/3prk tomaattimurskaa
1 sitruunanmehu
1/5rsa pakaste ruohosipulia
1-1,5l lientä (kasvis tai kanalientä)
2rkl garam masalaa

Huuhtele linssit, laita painekattilaan ja lisää liemi päälle. Laita painekattilaan kansi, kuumenna kunnes porisee ja laske lämpöä. Kuori ja pilko sipulit, porkkanat. Lorauta pannulle öljyä ja aloita kuullottamaan porkkanoita ja sipulia. Pilko chili ja lisää sekin pannulle. Kun vihannekset on läpikuultavia, lisää joukkoon mausteet ja sekoittele. Kun linssit ovat kypsyneet noin 20 minuuttia, laske lämpöä ja nosta kansi pois. Tarkista kypsyys ja lisää sitten joukkoon paistetut komponenti ja tomaattimurska. keitä vielä ilman kantta kunnes nestettä haluamasi määrä jäljellä. lisää ruohosipuli ja Purista joukkoon vielä sitruunan mehu siivilän läpi. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Tarjoile keitto esimerkiksi paahdetun leivän kera.

Mikä tästä tekee premiumin? Maku ja rakenne.
vihreistä linsseistä keitto
Tämän kaltaiset helpot ja ravitsevat keitot ovat loistavia toipilaille tai vaikka ihan terveydestään huolehtiville. Nestepitoisien ruokien etu on tietenkin se että ne on täyttäviä pienemmällä kalorin ja rasvan määrällä. Yhtälailla, näihin saa upotettua jos jonkinlaisia vihanneksia ja palkokasveja. Jos kärsit herkästä vatsasta niinkuin minä, suosittelen kokeilemaan painekattilaa. Yleinen harhaluulo on että pitkään keittämällä pääsisi samaan kuin painekattilalla mutta ei asia ei voisi olla kauempana totuudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?