Avocadoleipä, eli trendiherkku avocado toast. Tältä ei ole voinut kuluneen vuoden aikana somessa välttyä. Jotain vastustamatonta siinä yksinkertaisessa yhdistelmässä kyllä on.
Kuulun itse niihin, jotka mieluiten laittavat leivälleen voita – ja ihan kunnon siivun. Voi ja leipä nyt vain kuuluvat yhteen. Voilla on ikuisesti oma paikkansa sydämessäni.
Noin, nyt kun olen varmistanut, ettei voille tule paha mieli, palataan takaisin avocadoon.
Avocadossa on samaa rasvaisuutta ja pehmeyttä kuin voissakin, joten ehkä siksi se menee niin hyvin leivän kanssa? Jotkut kaapivat sen suoraan kuoristaan leivälle, toiset maustavat kevyesti suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin, että kun kerran levitettä tehdään, niin tehdään kunnolla!
Tähän vuodenaikaan tulee leivottua myös leipää suht säännöllisesti. Reseptini perusleivälle löydät täältä. Tälläkertaa olin muokannut perusreseptiä korvaamalla kolmanneksen vehnäjauhoista täysjyvä-ohrajauhoilla ja rasvana käytin punaista palmuöljyä, joka antaa väriä maun lisäksi.
Avocadolevite
2 avocadoa
2 rkl maapähkinävoita
1 rkl seesamöljyä
1 pieni valkosipulinkynsi
1 limen mehu ja kuori
suolaa, oliiviöljyä
- Ota avocadon sisus astiaan ilman kiveä.
- Lisää loput aineet ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Tarkista maku ja nosta kylmään.
Tämä levite säilyy iltaan asti vihreänä kunnes se muuttuu vähitellen ruskeaksi (johtuen avocadosta).
Mielestäni tämän täytteen vahvuuksiin kuuluu mm. vegaanisuus, värikkyys ja trendikkyys.
Jos mennään oikein terveyspiireihin niin silloin puhutaan idätetystä leivästä jonka päältä löytyy avocadoa. Jos idätetty leipä ei sano mitään, niin se on käytännössä idätetyistä viljoista/palkokasveista tehty leipä. Täten siinä voi olla enemmän ravinteita kuin tavanomaisessa leivässä.
Jos jotain vihreää talven keskellä kaipaa niin avocadoleipä voi tuoda eksoottisuutta pöytään.