Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Lehtikaalimuhennos | Saksalainen kotiruoka

 

lehtikaali resepti

Olin vastikään Hannoverissa, jossa törmäsiin hyvin kotoisan oloiseen ruokaan. Lehtikaalimuhennos, joka siis näytti käytännössä paksulta pinaattikeitolta, oli ulkonäköään paremman makuista. Suorastaan herkullista ja se sopi loistavasti perinteisten saksalaisten ruokien seuraksi tai toimisi ateriana ihan sellaisenaan.

Ensimmäisen kerran törmäsin lehtikaalimuhennokseen paikallisessa kauppahallissa, jossa kerrottiin sen olevan paikallinen erikoisuus. En ollut ensin täysin varma, oliko tässä lehtikaalia vai mitä, mutta vihannesmyyjän pisteellä viimeistään ilmeni, että ihan samaa meillekin tuttua lehtikaalia.

Lehtikaalin haasteisiin kuuluu mm. se, että se voi aiheuttaa vatsavaivoja huonosti kypsennettynä. Näin pitkään kypsennettynä muhennoksena ei samaa ongelmaa pitäisi olla. Muhennoksen salainen ase onkin pitkä ja maltillinen kypsennys. Jos jotain mausteita haluaa erityisesti lisäillä, niin perinteiset eurooppalaiset laakerinlehdet, pippuri ja neilikat sopivat sekaan, mutta pelkällä suolallakin pääsee pitkälle.

Mainittakoon  että tarjosin tämän lehtikaalimuhennoksen laadukkaan pastan kanssa, mutta voisit yhtälailla kuorruttaa sillä vaikka pizzan 🙂

[left]

Lehtikaalimuhennos

Tarvitset:
20 lehtikaalin lehteä
3 sipuli
0,8 l lientä
3 rkl aitoa oliiviöljyä
suolaa
tarjoiluun pastaa, perunaa tai mistä itse tykkäät

Valmista näin:
Kuori ja pilko sipuli. Lisää pataan oliiviöljyä ja kuullota siinä sipuleita. Revi lehtikaaalin lehtiä vähitellen pataan, kunnes pinnassa on kukkurallinen. Paina kaali pataan kokoon ja laita kansi päälle. Anna hetki paistua sellaisenaan ja lisää sitten lientä. Jätä kaali kypsymään matalaan lämpöön noin kahdeksi tunniksi. Suurin osa nesteestä pitäisi olla kadonnut tässä ajassa. Riko kaalin rakenne puulastalla.

Tuunasin kaalimuhennoksesta aivan loistavan  pastan lisäämällä juokkoon korkealuokkaista pastaa. Viimeistelyyn värin vuoksi muutama miniluumutomaatti sekä laadukasta oliiviöljyä.

[/left]

[right]

lehtikaalimuhennos

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?