Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Le Petit Chaperon Rouge | Punahilkka Katajanokalla

Helsingissä on jo monta hyvää viinibaaria. Ehkä laadukkaiden juomien kysyntä on vihdoin Suomessa kasvanut? Niin tai näin, kyllähän kun viinissä on kaikki kohdallaan, on nautinto suuri. Erityisesti silloin, kun viinin parina saa nautiskella jotain siihen sopiva ruokaa. Näen selkeän suunnan että viinin päälle ymmärtävä kuluttaja haluaa nykyään napostella jotain lasillisen yhteydessä.

Kalliossa sijaitseva Wino on jo tullut tutuksi, mutta tällä kertaa olin käymässä uudistuneen viinibaarin, Le Petit Chaperon Rougen avajaisissa Kanavarannassa. Alunperin Chaperon toimi vain viinibaarina, mutta nyt tiloihin on saatu kauan suunniteltu keittiö ja listalle viinien lisäksi myös apetta. Ruoka on rentoa, raikasta ja konstailematonta, pienellä ranskalaisvivahteella. kananmaksaa, briossi ja raa’at liha-annokset toimivat kaikki laadukkaiden viinien seurassa. Varsinkin, kun on pätevä henkilökunta, joka osaa suositella sopivia juomia kullekin annokselle. Viinit ovat pääosin eurooppalaisia ja ne tulevat pientuottajilta.

Hintaluokka on melko kohtuullinen, annokset ovat kympin hujakoilla. Katajanokkaan nähden ei nämä hinnat tolkuttomia ole, mutta tietenkin laatu maksaa.

Chaperon

chaperon rouge viini

Kehitettävää

Mielestäni tällä sijainnilla voisi kokeilla jotain rohkeaa, kuten viininmaistelubrunssia.

Kehuttavaa

Maukasta, yksinkertaista ruokaa, joka sopii hyvin pienempään nälkään ja maisteluun.
Nimi, Le Petit Chaperon Rouge viittaa omistajan koiraan ja ravintola onkin koiraystävällinen.
Ravintola on avara, selkeä, kodikas ja viihtyisä.

Chaperon

Chaperon rouge arvio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?