Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Lauttasaaren kortteliravintola | Rugosa

Olin kuullut eräältä tuttavalta että Lauttasaaressa olisi uusi mielenkiintoinen kortteliravintola. Pienen etsinnän jälkeen otin jo yhteyttä ja varasin pöytää. Lauantaipäiväksi tämähän oli loistava suunnitelma.

Ravintola Rugosa
Sijainti: Kiviaidankatu 9
Hinta: 19-27 € pääruuat

Kävelimme sisään aurinkoisesta pakkasilmasta ja meitä odotti valoisa, uutuudenkarhea ravintolatila. Istuimme pöytään ja suurista ikkuinoista auringonpaiste melkein häikisi talveen tottuneita silmiä. Verhot ovat kuulemma tulossa, kesällä niitä varmasti näin valoisassa ravintolasalissa tarvitaan. Ruokalistalta löytyi kaikkea katkarapupannusta hamppareihin. Olimme varsin verkkaalla tuulella ja otimme alkuun salaatin lohella, pääruuaksi jaettavan mixed grillin sekä jälkiruuaksi mitä listalta löytyi.

Ensikosketuksemme keittiön tasoon oli leipä, se oli nimittäin vastapaistettua, lämmintä ja lisäkkeenä olleet tsatsiki ja hummuskin olivat selkeää käsityötä. Onhan se paljon työläämpää toteuttaa näin, verrattuna perinteiseen leipäkoriin, mutta myös huomattavasti lisäarvoa tuottava tekijä.

Alkuun tullut salaatti oli varsin hyvä: rapeita komponentteja, tuoreita kasviksia, sopivasti happoa ja lohta melkein pääruoan annospainon verran. Toisaalta kortteliravintolassa mielestäni annosten kuuluukin olla kohtuullisen suuria.

Seuraavaksi vuorossa oli mixed grill. Pöytään tuotiin ensin iso jalusta, jonka päälle nostettiin kuumana sihisevä pöytägrilli, jossa lihan pysyvät lämpiminä samalla, kun ruokaillaan. Idea on hauska, jaettavaksi tarkoitetussa grillissä kypsyi mm. paahtopaistia, karitsaa ja kanavarrasta, sekä ranskalaisia ja vihanneksia. Lihat vaikuttivat todella laadukkailta ja pehmeiltä, kypsyydet oli onnistuttu pitämään kohdallaan, niiden kanssa voi helposti syntyä haasteita tällaisessa toteutuksessa. Vihannekset olivat varsin perinteisiä, ehkä vähän turhankin tavanomaiset herkkusienet ja paprikat olisi voinut miettiä jotenkin luovemmin. Ranskalaiset sen sijaan maistuivat tosi hyvin lihojen kanssa ja erillisellä lautasella tuodut pienet kastikekipot toivat kivan lisän aterialle.

Grilli oli kahdelle jaettuna aika suuri, mutta vatsassa oli onneksi vielä vähän tilaa jälkkäreille, jotka olivat suklaafondant sekä päärynäkiisseliä mantelilla. Suklaafondant oli todella onnistunut valuvalla sisuksella ja talossa tehdyllä jäätelöllä. Päärynäkiisseli oli vähän erikoinen annos, ja jäin kaipaamaan täyteläisempiä makuja. Ehkä mehevä ja mantelinen päärynäpiirakka sopisi ravitolan muuhun tyyliin paremmin?

Kehitettävää

Ikkunoihin tarvitaan varjostimet ettei valo häikäise mutta se oli kuulemma jo hankitalistalla.
Osa annoksien komponentista kaipaisi pientä modernisointia

Kehuttavaa

Oikeaa bistroruokaa rennossa hengessä.
Suunnattoman paljon käsityötä ja hyvin erilainen lähestyminen ruoan suhteen.
Mahdollisesti Lauttasaaren paras ravintola.
Tilassa oli myös iso ja kiva akvaario, jota ei ihan joka paikassa näe.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?