Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Laskiaispullat twistillä

erillainen laskiaispulla

täydelliset laskiaispullat

Olen tehnyt ja nauttinut laskiaispullia kieltämättä satoja kertoja, mutta tällä kertaa yhdistyy täydellisen pullan elementit ja hiukan kokeellisemman laskiaispullan maku. Marsipaanitäytteen sijaan olen itse oppinut rakastamaan kotitekoista mansikkahilloa, joten siihen olen tässäkin reseptissä päätynyt.

Tuunasin mansikkahilloa kuitenkin tässä reseptissä tomaatills. Miksi? Tomaatin kiinteä osa hiukan jopa ryhdistää muuten makeaa mansikkahilloa ja hillon joukossa sen pieni hapokkuus tekee vain hyvää laskiaspullan kokonaismaulle. Huom, käytä vain kypsiä tomaatteja ja jätä tomaatin keskiosa ja ohut kuori pois. Yksi tomaatti tuo sopivasti makua noin 4 desiin hilloa eli malttia tekemiseen.

Toinen osa täytettä on tietenkin kermavaahto, jonka joukossa olen kokeillut niin valkosuklaaganachea kuin muitakin vaaleita maitopohjaisia kokonaisuuksia. Tässä voiton vei kuitenkin kermavaahto aidolla vaniljalla maustettuna.

Myönnettäköön, että jättäisin tomusokerin pinnalta pois, jos tekisin näitä vain itselleni ja ilman kuvaamista. Itsessään laskiaispulla on kuitenkin niin makea, ettei lisää sokeria tarvita. Kuitenkin ulkonäön puolesta ohut tomusokerihuntu sopii oikein hyvin.

[left]

Erilaiset Laskiaispullat

Tarvitset:
4 pullaa
200 g pakastemansikkaa
100 g hillosokeria
1 kypsä tomaatti
2 dl kermaa
1 tl vaniljaa
tomusokeria koristeluun

Valmista näin:
Laita pannulle mansikat, sokeri ja keitä 10 minuuttia hiljalleen. Lohko tomaatit, poista sisus sekä ohut kuori ja kuutioi jäljelle jäävä kiinteä osa. Lisää tomaattikuutiot mansikkahillon joukkoon ja sekoita. Vaahdota kerma ja kun vaahto on kovaa, nostele joukkoon vanilja. Siirrä vaahto pursotinpussiin ja nosta kylmään. Halkaise pullat ja koverra niistä osa täytteestä pois. Lisää kuoppiin mansikka-tomaattihilloketta. Pursota päälle vaniljaista kermavaahtoa ja lopuksi aseta vielä kannet pullien päälle. Nosta sitten pullat tarjolle ja koristele tomusokerilla.

Hyvää laskiaissunnuntaita!

[/left]

[right]

hauska laskiaispulla

[/right]

Yhteistyössä: Nams tomaatit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?