Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Lämmin voileipä – jääkaapin tyhjennys edition

lämmin kanaleipä
Leivät menossa grillivastuksen alle

Nojuu, olen tehnyt näitä lämppäreitä tai lämpöisiä voileipiä varmaan satoja kertoja ja tännekkin olen siitä maininnut useasti. Tämän kertaisen jutun juju on tavallaan se että kotitekoinen leipä pääsee loistamaan tässä yhteydessä erittäin hyvin.

Miksi näin? kotitekoinen leipä kuivuu nopeammin kuin teolliset leivät ja tästä johtuen, se saa helposti uuden elämän kun sitä hiukan paahtaa. Toki, elämme hyvinvointi valtiossa joten kuivunutta leipää aika harva joutuu pakosta syömään mutta ihan oikeasti parempaa lopputulokseen pääset kun leipäsi on kuivempi.

Kanaa wingseistä, kastiketta pizzan valmsituksesta, pinaattia jääkaapin pohjalta ja ananaksia pizzan täytteistä. Kuulostaa eksoottiselta mutta ne oli ”jämäni” tällä kertaa ja tottakai ne muuttui arkiillan herkuksi.

paahdettu kanaleipä
lämmin voileipä = paahdettu kanaleipä
1 ciabatta
200g kypsää broileria
1dl tomaattikastiketta
1dl salsaverdeä
2-3 dl juustoraastetta
1/2ps tuoretta pinaattia
öljyä, suolaa, pippuria
Aloita pesemällä ja freesaamalla pinaatti. Laita uuni päälle. Halkaise ciabatta ja laita ensin tomaattikastike, sitten kana, sitten pinaatti, juusto ja lopuksi hiukan salsa verdeä. Nosta uuniin ja paahda kunnes juusto on sulanut.
Palstaviljely on mukava harrastus tässä kotoilun ohessa. Joka aamu saa ihmetellä onko joku siemenistä lähtenyt kasvamaan 🙂 Tänä vuonna kasvatamme enempi kukkia mutta kyllä muutama hyötykasvikin tuossa itää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?