Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Lähiöni ravintolat ja pubit

*Tekstissä on voi olla rajuja kirjoitusvirheitä

Jotta mitä tahansa asiaa voi tarkastella laaja mittaisesti, pitää asiaa tulkita useammassa eri näkökulmassa. Siis grilliestä tekemäni kertomuksen innoittamana kävin aivan kotini kulmilla kävelyllä ja otin hiukan selvää, mitä täällä on oikeasti tarjolla. Tiedän että rima ei ole korkea tällä suunnalla mutta se ei syy olla ennakkoluulojenkaan uhri. Siksi tavallaan on mukavaa käydä näissä paikoissa kun ne saattaa jopa vahingossa yllättää.

Koska asun Rajakylässä, lähiötäni on Jakomäki, johon näin alkuun suuntasin. Vaikka nimi tuo mielenkiintoisia mielikuvia, on alue nykyään kohtuulisen rauhallinen. Ehkä alueen vilkkain pizzeria/ pubi on Bumerangi, joka on aivan tässä Vantaan ja Helsingin rajalla. Ulkoa paikka muistuttaa jotain hämärempää kuppilaa, mutta sisällä vallitsee perinteisen pubin miljöö. Biljardi pöytä ja karaoke elävöittävät muuten tätä 90-luvulle jäänyttä kuppilaa. Yhden kerran ovella kääntymässä käyneenä, sanoisin että täällä vierailee paljolti nuoria aikuisia,

Matka jatkui tästä kerrostalojen keskelle, jossa sijaitsee ikuisuuden olemassa ollut Pääty pub. Kerrostalo lähiötä pälyillessä, tämä vaikuttaa erittäin paikallisten suosimalta olohuoneelta Sisällä tunnelma vaikuttaa lähemmäs 80-lukua. Täältäkin saa pizzaa, mutta myös kebabbia. Ikääntyneitä ukkoja näytti olevan useampia ja perinteiset hanatuotteet olevan suosiossa. Biljardipöytä näytti myös olevan runsaassa käytössä. Vaikka ihan viihtyisältä vaikutti tämä paikka, matkani jatkui ostarin suuntaan.

Aivan ostarin keskellä sijaitsee pohjanpoika joka on ehkä yksi epämääräisimmistä juottoloista, jota olen nähnyt. Ne lukuisat kerrat kun olen tästä ohi kävellyt, pelkästään terassilla olioista päättelen että tämä paikka ei välttämättä ole se minne haluan mennä iltaa viettämään. Aivan tämän kuppilan vieressä on ravintola Jakos joka vaikuttaa olevan aina tyhjä kun se ohitse kulkee. Yleensä se ei ole hyvä merkki. Ostarin kupeessa pitäisi olla ruokaa joka vetovoimaista ja puoleensa tuovaa. Ulkoa päätellen pizzaa, kebabbia, pastaa, burgereita, kertoo nopeasti liian isosta ruokalistalta, joka yleensä indikoituu ruuan matalana tasona. Jatkoin vielä aivan ostarin kulmalle jossa oli jakkis pub, Tämä on ollut tässä ymmärtääkseni niin kauan kun ostarikin. Yleisesti, pubin ulkoilme ei ole niin juottolamainen vaan ehkä pikkuisen parempi.

Vaikka nälkä oli, en ajatellut syödä missään edellämainituissa paikoissa vaan yksi paikka oli vielä käymättä. Aivan Rajakylän keskellä on punainen kioski, jossa myydään pizzaa. Tämä kioski on ollut aina rajakylän keskipiste, mm. lapsuudessa tässä myytiin grilli ruokaa ja irtokarkkeja. Nykyään pizzaa myyvä yrittäjä vaikuttaa työtään arvostavalta, josta johtuen pizzan taso on selkeästi tavanomaista kebabbilaa parempi. Toki hintakin on tavanomaista pikkuisen korkeampi eli 9€ juoman kera. Miksi uskalsin mennä tänne ensimmäisen kerran? Erityisesti kesäisin kun puunasimme viljelypalstalla, näin että pizzaa haettiin tästä kioskista melkein kellon ympäri. Myös se että pari kaveriani, joista toinen oli maku insinööri kertoi hyvästä laadusta. Näin ensi visiitin jälkeen, uskallan aika rehellisesti sanoa laadun olevan kohdillaan. Jos pohdit missä syödä näillä nurkilla, tätä parempaa vaihtoehtoa ei ole.

Jos pidät tarinoista jotka liittyvät lähiöihin niin kerrohan se kommenttikentässä! Ps. suurinosa kuvista on otettu yökuva asetuksella, note 10 puhelimella.

0 vastausta

  1. Moikka Nina, juu sillo ei ollu 😅 itse kun olen vain n. 30v niin ehkä tiedä alueen koko historiaa. Jäikö joku paikka puuttumaan?

   1. Moi.
    Puuttumaan jäi legendaarinen jakiksen snagari. Perustettu 1981 (edelleen sama täti (nyt jo mummo) pyörittää paikkaa)). Ruokalista pysynyt samana tähän päivään asti. Ennenkaikkea paikasta saa mätön nimeltä Ranskis (alias patja). Jotkut haukkuneet millon mistäkin syystä, itse pidän edelleen loistavana paikkana ja nyt on hyvä muistaa että mistään gourmee paikasta ei ole kyse vaan roskaMÄTTÖmestasta. Voit hypätä suoraan 80-luvun alkuun, silloin kun näihin ns. mättöihin ei raikasta salaattia tungettu 😀 Sijainti löytyy kun lähdet bumesta (eli selkä bumeen päin) niin oisko n. 200 metriä vasemmalle ja about siinä olevan dösiksen takana. Pitkään lukenut katukeittiö. Käy testaa ennenkuin mummo laittaa luukut kiinni. Huonosti auki eli 19-22 välillä. Liittynee pitäjän ikään kun aikoinaan oli viikonloppusin pitkälle yöhön auki. Semmoinen huomio vielä että pitää huomata pyytää myös valkosipulimajoneesi, se ei tule automatic kun maksaa muutaman 10cent lisää. Alunperinhän muuten mesta oli erillinen semmonen (80-luvun perus grilli) ruskea tötsä ja sijaitsi sen vihreän puukiskan vieressä. Vihreä puukiska hakkasi irtis valikoimallaan ne ostarin köyhät wanna bee karkkimyyjät :-DD

    1. Täytyy kokeilla ehtiä, aika niukoilla on aika 😅 kiitos perusteellisen hienosta kommentista, se saa tekemiseni tuntumaan merkitykseb veroiselta!

     Yst terv.
     Alexander

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?