Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kuohkeat gluteenittomat letut ja tahinajäätelö

Yhteistyössä: Sevan

Kikhernejauhoista olen tehnyt pariinkin kertaan jo gluteenitonta pizzaa, mutta tällä kertaa vuorossa ovat kikhernejauhoista valmistetut gluteenittomat letut ja niiden kanssa tahinalla maustettu jäätelö. Kuohkeiden lettujen taustalla on yleensä kanamunien lisäksi joko sooda tai leivinjauhe, mutta myös hiilihapotetulla vedellä saa taikinaan mukavasti nostetta. Itseasiassa tämän yksinkertaisempaa ei taikinan teko ole; sekoitetaan vain kikhernejauhoihin tilkka hiilihapollista vettä ja vatkataan siitä löysä taikina, joka on sellaisenaan paistovalmis.

Jostain syystä tulin kokeilleeksi tahinaa vaniljajäätelön kanssa, ja vaikka yhdistelmä voi kuulostaa oudolta, tykästyin siihen ihan hirveästi. Sen jälkeen kyseistä komboa onkin tullut herkuteltua monet kerrat ja ajattelin sen sopivan erinomaisesti myös näiden gluteenittomien lettujen kanssa. Tällä kertaa menin helpomman kautta, ja itsetehdyn jäätelömassan sijaan päätin käyttää tähän ihan kaupan valmista vaniljajäätelöä, jota voi helposti tuunata. Yksinkertaista ja maukasta!

Gluteenittomat letut

Tarvitset:
2 dl kikhernejauhoja
3 dl hiilihapollista vettä

Valmista näin:
Sekoita jauhot ja vesi löysäksi taikinaksi. Kuumenna pannulla hiukan rasvaa ja paista siinä letut molemmin puolin rapeaksi ja nosta lautaselle.

Tahinajäätelö

Tarvitset:
3 dl vaniljajäätelöä
2 rkl tahinaa
1 rkl seesaminsiemeniä

Valmista näin:
Sekoita jäätelö, tahina ja seesaminsiemenet keskenään rouheasti ja nosta takaisin pakkaseen hetkeksi, jottei jäätelö sula.

Viimeistele kokoamalla lautaselle gluteenittomia lettuja, tahinajäätelöä, pensasmustikoita ja taatelisiirappia. Halutessa koristele syötävillä kukilla. Voit toki käyttää mitä tahansa marjoja ja nyt eksoottisten hedelmien ollessa sesongissa, kannattaa niitäkin hyödyntää. Hyvää ruokahalua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?