Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kuinka paahdetaan vuohenjuusto? | Kesäinen chevrevuoka

Yhteistyössä Culinaristit

vuohenjuustosalaatti

Tällä hetkellä istun hotellihuoneessa Münchenissa ja viimeistelen tätä postausta, joka oli jäänyt luonnoksiin ennen matkalle lähtöä. Kone tuli onneksi napattua mukaan reissuun, sillä nyt illalla voin naputella loppuun kesken jääneitä hommia 🙂 Tulen postailemaan enemmän matkasta myöhemmin, mutta laitetaan nyt jakoon helppo arkiruoka, jossa tällä hetkellä erityisen laadukkaat kotimaiset vihannekset ja maukas vuohenjuusto pääsevät oikeuksiinsa.

Kun vuohenjuustoa paistaa pannulla, voi pehmeä paistopinta irrota mikäli lasta tai muu vastaava ei ole tarpeeksi varovaisessa käsittelyssä. Samoin, jos pannun kuumuus ei ole tarpeeksi kova, juusto ehtii sulaa liikaa ennen kuin pinta on paahtunut tarpeeksi. Pelkästään näistä kahdesta tekijästä johtuen, vuohenjuuston paahtaminen uunissa on kotioloissa paljon helpompaa. Useimmissa ravintoloissakin, vuohenjuusto paahdetaan salamanterissa, joka muistuttaa uunin grillivastuksia,

Vaikka grillivastus on suotava, onnistuu vuohenjuuston paahtaminen uunissa ilmankin. Laita uuni niin kuumalle kuin mahdollista ja laita juusto esimerkiksi leipäviipaleen päälle. Laita juusto mahdollisimman lähelle vastuksia paahtumaan. Seuraa tarkasti paahtumista ja noin 5 minuutissa voi juusto olla jo valmista. Jos haluat vielä tasaisemmin väriä, sivele pintaan hiukan hunajaa.

Kun juusto on saatu paistettua ja lisäkkeet on kunnossa, tehdään vielä viimeinen silaus eli kastike. Vadelmavinegrette oli aluksi mielessäni, mutta takapihallamme on mustaviinimarjaa, joka sopii myös loistavasti vihannesten ja vuohenjuuston seuraksi. Hiukan kokeellisesti lähdettiin liikkeelle, mutta tehdessä ja maistellessa kävi ilmi, että näin on melkein parempaa kuin vadelmavinegrette. Käytä siis vapaavalintaisesti marjaa salaatinkastikkeissa. Yksinkertaisuudessaan, lisää yhtä paljon laadukasta oliiviöljyä ja balsamicoa marjoille ja sekoita, kastikkeesi on jo valmis.

Tämän salaatin voi tarjota niin lämpimänä kuin kylmänäkin ja tietenkin voit lisätä joukkoon myös muita puutarhasi antimia tai haluamiasi vihanneksia.

[left]

Chevrevuoka

Tarvitset:
1 kesäkurpitsa
1 tanko vuohenjuustoa
3-4 pientä porkkanaa
2 kourallista nuoria parsakaalin kukintoja
1 dl tuoreita herneitä
5 sipulin nuppu
2-3 rkl hunajaa
valkoviinisuolaa*
oliiviöljyä paistamiseen

Kastike:
1 dl mustaherukoita
2 rkl tummaa balsamicoa
3 rkl oliiviöljyä
valkoviinisuolaa*

Valmista näin:
Leikkaa kesäkurpitsasta keskiosa siemenineen pois ja viipaloi loput kurpitsasta ohuelti. Leikkaa porkkanat ja sipuli pieneksi ja laita paistumaan oliiviöljyyn. Toisella pannulla, paistele kesäkurpitsa sekä parsakaalit ja mausta valkoviinisuolalla molemmat pannut.

Siirrä paistetut kesäkurpitsat ja parsakaalit uunivuokaan. Viipaloi vuohenjuusto ja levitä kesäkurpitsojen ja parsakaalin päälle. Mausta vuohenjuusto hunajalla ja viinisuolalla. Laita vuoka uuniin paahtumaan grillivastusten alle ja valmista sillä välin kastike. Laita kulhoon mustaherukat, balsamico, oliiviöljy ja valkoviinisuola. Riko marjojen rakennetta hiukan ja sekoita hyvin.

Kun vuohenjuusto on paahtunut pinnasta nosta koko vuoka uunista. Annostele lautaselle vuohenjuustovuokaa, porkkanapaistosta ja viimeistele mustaherukkakastikkeella. Viipaloi tuoreen sipulin vartta ja ripottele päälle vasta ennen tarjoilua.

*Tuotteet saatu yhteistyössä Culinaristeilta

[/left]

[right]

chevresalaatti

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?