Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Krog16 | Uusi tasokas ravintola?

Olin tosi onnekas, kun minuun otettiin yhteyttä uudesta helsinkiläisravintolasta, nimeltään Krog16. Pienen tutkimisen jälkeen havaitsin, että ravintolassa on lounas, mutta tulossa on myös iltatoimintaa. Otin ajatuksesta kopin ja päätin mennä lounaalle ennen iltatoiminnan avaamista.

Rautatientorin kupeesta otin 7 ratikan ,jolla jäin Hietaniemen lähistöllä. Tästä kävelin 10 minuuttia armottomassa pakkastuulessa kohti Telakan reunaa, kunnes pääsin ravintolaan. Tulin sisään ja eteeni avautui kohtuullisen modernin eateryn tyylinen ravintola. Melkein kohtisuoraan sisäänkäynnistä näkyi keittiö, jossa valmistui ruokaa toden teolla.

Otin lasagnea lounaaksi ja minut kontaktoinut Markus kävelytti ympäri ravintolaa. Ja olinhan minä tyytyväinen siihen, mitä näin. Kokkivetoinen ravintola, jossa ruoan laatu on äärimmäisen hyvin kohdallaan. Salaattipöytä oli pieni mutta kaikki oli tuoretta. Lounaalla oli myös jälkiruokaa, mikä ei tänä päivänä ole itsestäänselvyys. Ravintolan ajatuksena on tehdä laadukasta ja hyvää ruokaa rennossa ympäristössä – ja tällä kertaa tavoite vaikutti toteutuneen.

Reilun 11 euron lounaslasagneksi oli maut enemmän kuin kohdallaan. Olin ehkä hiukan yllättynyt, kuinka paljon intohimoa ruoassa näkyi, vaikka kyseessä oli vain normaali lounas. Toisaalta on myös kokista kiinni, tekeekö kaikille niin hyvää kuin pystyy, eikä välttämättä siitä, että kuinka paljon asiakas maksaa. Lounaan bonuksiin kuului myös kahvi ja halutessaan sai hiilihapollista vettä.

Ravintolassa on arvioni mukaan noin 70 asiakaspaikkaa, joiden lisäksi tilaan tulee vielä lounge. Siltä istumalta totesin, että iltatuote pitää vielä tulla kokeilemaan. Pöytä onkin jo varattu, joten kerron sitten ravintolasta lisää 🙂

Kehitettävää

Sain viestin kautta tietää paikan olemassaolosta, mutta ehkä hiukan enemmän some-tykitystä saisi olla. Mielestäni ei olisi yhtään hullumpaa, jos kaikki uudessa yrityksessä työskentelevät henkilöt nostaisvat paikkaa esillä omissa some-kanavissaan.
Todella kunnianhimoista ruokaa hintaansa nähden – onkohan tämä kestävää?

Kehuttavaa

Niin ruoka kuin palvelukin oli tasokasta
Lounasannoksen koko oli sopiva, en lähtenyt nälkäisenä, vaikka annos tarjosi myös silmänruokaa.

krog16

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?