Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kotitekoinen jäätelö ilman jäätelökonetta

Kaupallinen yhteistyö: Terra Creta

Jäätelöhirmuna olen valmistanut jäätelöä kotona lukuisia kertoja. Jäätelökoneella olen saanut todella hyviä jäätelöitä, mutta olen kokeillut tehdä monta kertaa ilmankin konetta. Kuitenkin ilman jäätelökonetta, täytyy jäätelömassaa olla sekoittamassa todella usein pakastuksen aikana, tai rakenne jää kovaksi ja kiteiseksi. Näin siis ainakin luulin. Kunnes kuulin tuttavaltani reseptin, jolla jäätelö onnistuu ilman konetta tai glukoosia ja lopputuloksena on täydellinen jäätelön rakenne.

Lisäksi, tämän reseptin jäätelöstä tulee ihan törkeän hyvän makuista. Aiemmin käyttämäni kondensoitu maito ja kermavaahto jäävät ihan kakkoseksi tälle. Omasta mielestäni jäätelössä tulee olla sopivasti myös rasvaisuutta, jotta suutuntumasta tulee optimaalinen. Useimmat jäätelöt tehdään nykyään glukoosia ja pakastekarkaisua hyödyntäen, jolloin lopullisessa tuotteessa on aika vähän syötävää.

Koska tarvitsin kananmunan keltuaisia toiseen leipomukseen, käytin jäätelössä vain valkuaiset. Voit kuitenkin hyvin käyttää myös kananmunan keltuaiset jäätelössä. Oliiviöljyä olen käyttänyt jäätelön kanssa aiemminkin ja havainnut sen toimivaksi yhdistelmäksi, joten tuntui ihan loogiselta laittaa jäätelömassaan hedelmäistä Terra Creta oliiviöljyäkin. Hunaja tuo puolestaan oman lempeän makeutensa jäätelöön.

Aloitin tämän jäätelön valmistelun keskipäivällä ja se oli jo tarjoilukelpoista illalla. Jäätelö sopi loistavasti edellispäivänä valmistamieni punaviinipärynöiden kaveriksi. Jälkiruoka-annoksesta tuli aika juhlava, vaikka itse sanonkin 🙂

[left]

Kotitekoinen jäätelö

Tarvitset:
2 dl kermaa
2 kananmunan valkuaista (voit käyttää halutessasi keltuaisetkin)
3 rkl sokeria
2-3 rkl hunajaa
3-4 rkl hedelmäistä oliiviöljyä
ripaus suolaa

Valmista näin:
Vaahdota kerma. Vaahdota myös valkuaiset ja sokeri. Yhdistä molemmat vaahdot ja lisää joukkoon loput ainekset. Nostele sekaisin, laita kelmu päälle ja nosta pakastimeen.

Neljän tunnin päästä sekoita hiukan jäätelömassaa ja laita takaisin pakkaseen. Usein ilman jäätelökonetta tehdyn jäätelön rakenne on kova ja kiteinen, mutta tällä reseptillä jäätelöstä tulee uskomattoman kuohkeaa ja pehmeää – juuri sellaista kuin kuuluukin.

Jos haluat jäätelön sekaan makuaineita, niin ne tulisi lisätä vasta aivan lopussa. Kerma tai kananmuna ei vaahtoudu, jos niiden sekaan joutuu nestettä.

Voit siis kokeilla tämän massan joukossa esimerkiksi 2 dl mangososetta tai vaikka pieneksi leikattua suklaata ja suklaakastiketta. Yksinään sulatettu suklaa kovettuu välittömästi jäähtyessään, joten se kannattaa ensin valmistaa kastikkeeksi ennen sekaan laittamista.

[/left]

[right]

[/right]

2 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?