Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kotiruoka maailman toiselta puolen – Intialainen juustokeitto

Näin alkuun voisin nostaa esille että tämän postauksen resepti oli yksi lapsuuteni suosikki ruuista. Ainakin isä teki sitä ison kattilan, muistan syöneeni sitä julmettuman suuria määriä. Juustokeitto voi kuulostaa jonkun korvaan sosekeitolta mutta tässä juusto tehdään alussa, jonka jälkeen se tulee keiton joukkoon. Paneer on tämän juuston nimitys ja useimmat tuntee palak paneerin joka on pinaattia ja tätä kyseistä juustoa.

Keittojen sielu lymyää liemessä ja tällä tarkoitan että ilman hyvää lientä ei voi keittokaan saada alkuaan. Tässä liemi tulee maidosta ja piimästä, johon tulee makuna joukkoon paisettuja mausteita, sipuli ja chiliä.

Intialainen juustokeitto

1 l Maitoa
1l piimää
4 perunaa
4 porkkanaa
2 sipulia
2 vihreää chiiä
2 tomaattia
4rkl mausteita
5cm pala inkivääriä
öljyä

Laita kattilaan maito ja kiehauta, kun maito nousee, kaada joukkoon piimä. Tässä vaiheessa maito leikkaa ja anna sen hetki seistä. Vuoraa kankaalla siiviliä ja aseta sen alle kattila. Kaada erottunut piimä/maito massa kankaalle ja anna valua. Purista kangas tiukaksi ja laita paino päälle niin ”Juustosta” tulee kiinteäkää. Jätä valumaan mutta ota irronnut neste takaisin hellalle ja lisää joukkoon porkkanat ja perunat kuorittuina ja paloiteltuina. anna kiehua hiljalleen ja sillä välin leikkaa pieneksi sipulit, chili, inkivääri ja tomaatit. Kuumenn pannulla öljyä, paista ensin kokonaisia mausteita ja lisää joukkoon sipulit, chilit inkiväärit. Kun sipuli on pehmennyt, lisää jauhetut mausteet ja kääntele hetki. Lisää sitten tomaatit ja raavi pannulta irronnut maku sipulien joukkoon. Kaada mausteinen sipuliseos keiton joukkoon. Katso sitten juustoa, jos se on kiinteää, lorauta pannulle tippa öljyä ja paista siihen väriä. Leikkaa tämän jälkeen ja lisää keittoon. Jos haluat hiukan lisää makua, maista vielä kuutioitu juusto pannulla, vielä paremman värin saamiseksi. Maistele keittoa ja ja laita se sitten tarjolle.

bhatula leipä (nimestä en ole 100% varma)

1,5 dl jogurtti
4-5dl vehnäjauhoja
1dl manna suurimoita
1tl suolaa
1tl ruokasoodaa
tippa öljyö
lämmintä vettä
Frittiöljyä ja kattila

Yhdistä ensin kuivat aineet eli suola, sooda, jauhot ja manna. Lisää sitten öljy ja jogurtti. Alusta kuivaksi taikinaksi ja lisää lämmintä vettä sen verran että taikinasta tulee yhtenäine. Lopuksi alusta taikinaan n. 5min. Peitä ja anna taikinan tekeytyä ainakin puoli tuntia. Jaa sitten taikina 10 osaan ja pyöritä ne palloiksi. Öljyä työtaso ja kaulitse levyksi. Kuumenna syvässä kattilassa frittiöljyä ja uppopaista kunnes kauniin värisiä. Tarjoile lämpinä esimerkiksi juustokeiton seurassa.

Bhapti

linssi jeera levyjä
uppopaisto öljyä

Samalla kun teet bhatulaa, voit käyttää näitä rapeita linssi sipsileipiä joita saa etnisistä marketeista. yksinkertaisesta, dippaa frittiin ja ne hetkessä rapeutuu. Tarjoile vielä kun ovat lämpöisiä.

Osan tämän postauksen kuvista nappasi veljeni Joni, joka on muuten pro videojutuissa. Toki tämän postauksen videon tein Samsung Note 10+, koska silloin jää aikaa sosiaalisoitumiseenkin 🙂 Ai että mitä ensi kerralla?
On vielä pohdinna alla mutta linssejä keitellä mitä todennäköisemmin.

Aiemmissa jutuissa on tehty Pakoraa, paranthaa, puria, kitcharia, rotia ja naanleipää, joten vilkaisehan nekin.

Isoveli Joni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?