Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kotimaan matkailua – Ellivuori Resort

Yhteistyössä Ellivuori resort

Viime kesänä tuli matkattua ympäri suomen runsaasti ja tällä kertaakin, olemme suosiolla maaseudulla kuin ydinkeskustassa. Tämä on ensimmäinen kerta kun ajan Vantaalta Tampereelle asti, joten olihan se pakko ottaa blogini uusi assari Aleksi mukaan reissuuni. Itseasiassa, hän hoiti kaiken järjestelyn tämän reissun osalta, joten osa syy mukaan tuloon on kokonaisuuden ymmärrys ja tietenkin itse elämyksen kokeminen.

Ajoimme kohtuulllisen rauhallisesti vähän sateisessa kelissä, mutta perille päästyä sade jo lakkasi. Ellivuori resort on Suomalainen luonto ja aktiviteetti painoiteinen matkailu kohde, joka sijaitsee noin 40 minuutin ajo matkan päästä Tampereen keskustasta. Tarkemmin sanottuna, tämä korpihotelli, jolla on erittäin monipuolinen tarjonta majoitus, ravintola ja vapaa-ajan toimintaa.

Lämpimän vastaanoton jälkeen, olikin aika liikkua. Aloitimme resortin kiertämisen siitä hauskimmasta eli elämys/aktiviteetti puolesta. Ellivuori monipuolisesta aktiviteettien tarjonnasta löytyy esimerkiksi: keilarata, kuntosali, pingispöytä, kiipeilyrata ja laskettelurinne. Otimme pienen kuntoilu tovin näiden aktiviteettien äärellä. Suuren vaikutuksen teki liikunnan vetäjä, joka oli äärimmäisen omistaununut hommaansa. Jokainen päivä hän käy tarkistamassa seikkailupuiston kiipeilyradat jotta ne on turvallisia kaikelle kansalle. Jos pohdin tätä nuorempaa sukupolvea eli itseäni, juuri keilauksen ja pingiksen kaltaiset pelit ovat juuri sitä mitä olisi kiva päästä lomalla kokeilemaan. sähköavusteiset maastopyörät ovat tietenkin hiukan varttuneemmalle kansalle elämys, varsinkin kun järvimaisemaa on kohtuulisen hyvin tarjolla.

Suurinosa aktiviteeteista pitää erikseen varata tai ilmoittaa, joten ne kannattaa tarkastaa huonetta varatessa.

Pienen hikoilun jälkeen tutustuimme siihen meidän tutuinpaan osa-alueeseen eli ruokaan. Isohko ravintola sali on oikeastaan useamman sadan istumapaikan ruokapaikka ja erityisen helppo kulkuinen. Istuuduimme parhaan valon omaavaan pöytään ja lähdimme liikkeelle tilaamalla sitä mitä tarjoilia suosittelee. Aleksille tuli mustaparranlankku (10€), joka on lajitelma lista eri alkuruuista ja minulle tuli peura carpaccio (12€). Lankulla meidän makuumme yksi suurimmista elämyksistä oli aito hunaja kenno jota oli juustojen seurassa tarjolla. Carpacciossa, plussaa tuotti tietenkin siinä käytetty peura, joka oli paikallista.


Pääruoaksi tuli peurakäristystä perunamuusilla (28€) ja puolukoilla ja Ellivuoren omassa puuhiiligrillissä kypsytetty burgeri (15€). Hampparin oli ruokalistalla juusto nimellä mutta sitä ei olisi voinut tämän paremmin tulkitakkaan. Kun rasvaiseen juustoon yhdistää savuisiitta ja rapean briossin, oli tässsä kaikki ainekset loistokaaseen kokonaisuuteen. Toki pitäisi käydä kaikki alueen paikat läpi niin saisi vertailu kohtaan muuhun tarjontaan mutta uskaltaisin väittää tätä alueen parhaaksi. Peurakäristys puolestaan maistui Aleksin makuun hiukan miedommalle kuin tavanomainen poron käristys mutta sen sijaan muusissa oli ainakin tarpeeksi voita. Puolukat ja suolakurkku toivat sopivasti toivottua happoa, peittämättä kuitenkaan peuran herkkää makua. Kiinnitimme toki huomiota siihen että olimme lähes ainoat ruokailiat, mutta aika pian tarjoilia kertoi että täällä juuri tapahtumat vetävät porukkaa ja huomenna voi hyvin olla 700 asiakasta illan/päivän aikana. Sehän toisaalta selittää, miksi täällä on näin massiivinen ravintolasali, keittiö, baaritiski ja esiintymislava.


Seuraavana vuorossa oli jälkiruoka eli omena tarte tatin (8€) ja suklaakakkua (10€). Ainakin tatiini oli vielä lämpöinen pöytään saapuessa ja suklaakakussakin oli hiukasen kostea rakenteinen. Suklaakakun seurassa ollut viskijäätelö teki kokonaisuudesta aika hienostuneen makuisen. Puolestaan klassiset tarte tatiinit ovat varsin harvinainen näky mutta ehkä juuri siksi että ne eivät kovin helppoja tehdä tämän tasoisina. Se että paikallisuus näkyy ruokatuotteessa ja ruokatuotteessa on selkeästi käsityö fiilistä, tekee tästä korpihotellin ravintolasta todella tasokkaan. Sekin että täällä on erittäin ammattitaitoinen henkilökunta mahdollistaa että tuote on näinkin korkealla tasolla. Nykyään kun henkilökuntakaan ei ole itsestään selvyys edes suurimmissa kaupungeissa.

Juomapuolella olimme kohtuullisen rauhallisia, kun piti sisältöäkin tuottaa. Valikoivaan makuun uskalsimme kokeilla paikallista Ipaa, joka oli kohtuullisen hedelmäinen. Tavallaan sekin että tarjoilia osaa suositella paikallista, tekee ravintola kokemuksesta vielä astetta autenttisemman.

Sain yllättyä todenteolla kun kuulin että eräs vanha työkaverini oli täällä keittiössä ja vieläpä samassa vuorossa. Sain pikaisesta nähdä n. 50-100 neliön kokoisen keittiön, jossa pystyy selkeästi tuottamaan ruokaa vaikka 1000 hengelle. Toki puuhiiligrilli sai huomioni ja Kokki Tami kertoi että sillä syntyi esimerkiksi jokainen burgeri joka täällä laitetaan ulos.

Lopuksi nautimme vielä gin tonicit paikallisesta ginistä, jota ei ole kovinkaan monessa paikassa saatavilla. Emme usein juo drinkkejä mutta kyllähän nämä meni siinä baari tiskillä ollessa. Saimme pienen lisäkierroksen talossa tarjoilialta, jotta saimme käsitystä kuinka isosta talosta on kyse. Tavallaan tästä komplexista löytyi myös useimpia eri yrityksiä saman katon alta ja lomaosake asuntojakin. Kävimme myös vilkaisemassa yhden hienohkon villan mäen korkeinmalla kohdalla ja samalla näimme että lähellä on caravan aluekkin. Alue on selkäesti murroksessa kun jatkuvasti rakennetaan uutta. Toisaalta, onhan kotimaanmatkailukin kasvussa, joten voisin kuvitella kasvunkin ihan loogisesti.

Yleisesti Ellivuori vaikuttaisi todella kauniilta vierailun kohteelta aurinkoisella kesä säällä tai vastikään, kun on maassa on kaunis lumipeite. Mikä jäi päällimmäisenä mieleen? Isoin tilaussauna oli ehkä hienoimpia paikkoja mitä olen koskaan nähnyt. En keksi toista paikkaa jossa vaikka 50-100 hengen työporukka voi yhtä hyvin rentoutua. Toisena plussana huomasin että täällä varsin usein tapahtumia, jonne voi tulla porukkaa hiukan kauempaakin. Näistä tietenkin lukee lisää ellivuoren sivuilla.

Hotellihuoneitten hinnat vaihtelevat suuresti mutta näin off seasoning aikaan, yhden hengen huoneen voi saada 90€ ja kovan sesongin aikaan sama huone voi hyvin olla yli 100€. Näin esimerkiksi wifi toimi kohtuullisen hyvin ja huoneet vaikuttivat vasta remontoiduilta, mutta niinkuin aiemmin mainitsin, saunasta kannattaa kysellä ajoissa tai muuten se saattaa jäädä välistä.

Tämmöinen kertomus tällä kertaa, onko sinulla kokemuksia tästä paikasta? Kerro se kommenttikentässä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?