Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Koskenlaskija Sosekeitto

arkinen kattaus
Joskus blogini alkuaikoina ajattelin etten koskaan julkaisisi mitään näin simppeliä ruokaa blogissani. Tässä vuosien varrella olen havainnut että nimenomaan melkein itsestään selvät asiat ovat ne joihin löytyy eniten kiinnostusta. Sosekeitonkin kohdalla on aika monta eri tapaa saada laadukas lopputulos. Kun pidempään pohtii, tehosekoitin on se millä saadaam ravintolamaisempi jälki kun taas sauvasekoittimella säästetään ehkä tiskin määrässä ja ajankäytössä. Niinkuin osa varmasti huomasi, otsikossa lukee koskenlaskija joka taitaa olla Suomalaisten suosikki juusto keittoihin. Siistäpä syystä tässä keitossa on sitä 🙂 Jos joku kysyisi mikä on suosikki keittoni kotiloissa tehtynä, niin sen olisi joku kunnolla tehty kesäkeitto tai tomaattikeitto. Toisaalta, ulkona syötynä melkein kaikki keitot ovat herkkua.
koskenlaskija sosekeitto
Kasvisosekeitto
6 perunaa
3 porkkanaa
3 sellerinvartta
2 sipulia
50g voita
1/3pnt timjamia
1l vettä
1 liemikuutio
1/2pkt koskenlaskijaa
1rkl etikkaa
suolaa
koristeluun siemeniä, herneitä ja öljyä
Aloita kuorimalla ja pilkkomalla sipuli. Freesaa sipuli voissa ja sillä välin käsittele porkkana, selleri ja porkkana. Leikkaa ne huomattavasti isommiksi paloiksi koska keitto lopulta soseutetaan. Lisää siis kattilaan juurekset, timjami ja freesaile hetki, lisää sitten etikka. Kun etikka on haihtunut, lisää vesi ja liemikuutio. Laita kansi päälle ja keitä n. 25min tai kunnes vihanneksey ovat hyvin kypsiä. Nosta sitten reikäkauhalla juurekset tehosekoittimeen, lisää koskenlaskija ja poraa keitto sileäksi. Kun keitto pyörii tehosekoittimessa, lisää joukkoon keitin liemi. Sammuta tehosekoitin ja tarkista maku. Jos tehosekoittimessa riittää teho, timjami hajoaa niin pieneksi ettei keittoa tarvitse siivilöidä, muussa tapauksessa kaada sosekeitto siivilän läpi. Esillepanossa käytin paistettuja pakaste herneitä, paahdettuja seesamin siemeniä ja tilkan oliiviöljyä mutta menee keitto ilmankin.
sosekeitto resepti
Valmis keitto kestää hyvin myös pakastamista joten voit halutessa tehdä vaikka isomman satsin. Jos ruokaisuus huolettaa, tarjoile keitto leivän, juuston ja leikkeleiden kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?