Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kirsikka kaurakeksit

kirsikka keksi ohje
Moikka, tässä jutuss teen kirsikkaisia kaurakeksejä. Mistä moinen ajatus? kirsikat on minun mielestä aliarvostettuja makuunsa nähden ja siksi haluaisin yhdistää ne suomalaisten rakastamiin kekseihin eli kaurakekseihin. Ihan yleisesti, kaurakeksejä voi tehdä jättämällä tästä ohjeesta nuo kirsikat pois mutta yhtälailla voit kokeilal jotain muita hedelmiä/ marjoja kirsikan tilalla. Itseasiassa, olen ihastunut cookieihin ja kekseihin tänä kesänä, joten siksi näitä reseptejäkin tulee suht usein 🙂
kaurakeksi ohje
Kirsikka kaurakeksit
100g voita
2dl fariinisokeria
1dl kirsikoiden lihaa
(ilman kiveä, pieneksi naputettuna,
ylimääräinen neste pois puristettuna)
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria
2,5dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Aloita vaahdottamalla sokeri ja voi. Lisää sitten kanamunan, jauhot ja lopuksi kirsikan liha. Sekoita tasaiseksi ja nosta hetkeksi kylmään. Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Tee sitten taikinasta pieniä möykkyjä esim 12 kpl per uuni pelti ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäätyä uunin jälkeen täysin että pinta hiukan kovettuu.

kaurakeksit
Tarjoile keksejä iltapalana, aamupalana, piknik eväänä tai vaikka brunssin jälkiruokana. Mielestäni keksit on hyvin aliarvostetuja makuunsa nähden. Minun olisi tarkoitus tehdä daim cookieta lähiaikoina, joten nähdään mitä niistäkin tulee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?