Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kirpeää makeutta taatelisiirapista

Olen ehkä enemmän suolaisten, täyttävien aamupalojen ystävä. Esimerkiksi kasvismunakas maistuu aamuisin erityisen hyvin. Välillä kuitenkin tekee mieli jotain makeaa, kuten granolaa tai marjoja jogurtin kanssa. Ja ovathan tällaiset kulhot todella helppoja huiskaista kasaan kiireisinä aamuina. Tällöinkin yritän pitää huolen siitä, että aamupalassa on riittävästi energiaa ja ruokaisuutta, jotta ei tarvitse olla heti kohta uudestaan syömässä.

Tällä kertaa vuorossa on kirpeän makea aamupalakulho, jossa itsetehdyt seesaminsiemenkeksit tuovat rakennetta, marjat makua ja kuituja, ja jogurtti toimii hyvänä täyteläisenä pohjana. Lisämakeutta aamupala ei välttämättä kaipaa, mutta silloi  tällöin voi herkutella vähän enemmän. Siksi lorautin aamupalan joukkoon vähän taatelisiirappia.

Taatelisiirappi valmistetaan kokoon keitetystä taatelista, joka on hyvin tarkoin siivilöity. Tästä prosessista syntyy siirappi, joka muistuttaa melkein pelkkää melassia. Taatelisiirappi on hyvin täyteläistä, joten ihan pienikin määrä riittää makeuttajaksi. Siirapin maussa on pieni taatelin vivahde ja hiukan kirpeyttä. Taatelisiirappi sopii hyvin myös vaihtoehdoksi niille, jotka eivät syystä tai toisesta voi käyttää hunajaa. Pitäisikin joskus kokeilla, miten taatelisiirappi sopii leivontaan – oletko sinä kokeillut taatelisiirappia leivonnassa?

taatelisiirappi

Aamupalaylläri

Tarvitset:
2 kourallista marjoja (karhunvadelmia ja vadelmia)
2 dl kreikkalaista jogurttia
3-4 seesaminsiemenkeksiä
3-4 rkl taatelisiirappia

Valmista näin:
Lisää jogurttiin marjat ja murenna päälle keksiä. Valuta oikein runsaasti siirappia päälle ja supertäyttävä aamupalaherkku on valmis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?