Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kikherneen ihmeellinen maailma – Gluteeniton sienipizza

gluteeniton pizzataikina

Yhteistyössä: Sevan

Viime vuonna aloitin yhteistyön Sevanin kanssa ja sain kokeiluun erilaisia tuotteita reseptiikkaa varten. Hummus ja kikhernejauhot ovat toki ennestään ihan tuttuja raaka-aineita. Mutta en ollut aiemmin tullut ajatelleeksi, että niistä voisi tehdä pizzaa, kunnes Sevanilta sellaista ehdotettiin. Miksipä ei? Kikhernejauhot ovat yksi monipuolisimmista raaka-aineista, sillä niitä voi yhdistää niin leipätaikinan jauhoihin kuin käyttää vaikkapa gluteenittomien lettujen valmistamiseen tai rapean paneroinnin tekemiseen.

Tein kerran aiemminkin kikhernejauhoista pizzaa, jolloin reseptin juju oli punajuurihummuksessa. Tässä toisessakin pizzassa on kikhernepohjainen taikina, mutta toppingeiksi tuli sen sijaan tavallista hummusta sekä sieniä. Reseptissä on aika paljon raaka-aineita, mutta pizzan yksi hyvä ominaisuus on muokattavuus. Käytä siis niitä raaka-aineita, joita on helposti saatavilla: voit esim. vaihtaa labnehin tavalliseen vuohenjuustoon tai fetaan, pähkinät siemeniin tai metsäsienet herkkusieniin. Pizzapohja itsessään syntyy aika helposti, mutta ohjeen määriä ei kannata noudattaa liian orjallisesti vaan, kuten aina ruokaa laittaessa, luottaa omaan näppituntumaan ja tarvittaessa lisätä jauhojen tai veden määrää. Vaikka tämä pizza on kokonaan gluteeniton, on kikherneissä sen verran proteiinia, ettei nälän pitäisin ihan heti yllättää.

Kikherne-sienipizza

Tarvitset:
2 dl Sevanin kikhernejauhoja*
2-4 rkl vettä
3-4 rkl hummusta
1 sipuli
6-7 palloa labnehia
100 g metsäsieniä
1/3 kesäkurpitsaa
2 lehteä erivärisiä lehtikaaleja
2rkl hasselpähkinöitä
Viimeistelyyn
oliiviöljyä, sormisuolaa ja rucolaa

Valmista näin:
Sekoita kikhernejauhon joukkoon vesi ja vaivaa taikinaksi. Painele ohueksi ja kaulitse pizzapohjaksi leivinpaperin päällä.
Kuullota sieniä kevyesti pannulla hienonnetun sipulin kera. Levitä pizzapohjan pinnalle hummusta ja lisää sitten kerroksittain eri täytteet. Videolla laitoin kesäkurpitsaviipaleet pohjalle ja viimeisenä vuohenjuuston sekä hasselpähkinät.

Paista pizzaa uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia. Viimeistele pizza oliiviöljyllä, sormisuolalla ja rukolalla.

*Tuote saatu yhteistyössä Sevanilta.

2 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?