Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kesäreissu kotimaassa – Rentoutumista Yyterissä

vuojoen kartano
yyterin ranta kokemukset

Road trip jatkui Raumalta kohti Poria. Koska välimatkat ovat lyhyet, ehdimme käväistä myös Porin keskustassa ennen, kuin suuntasimme varsinaiseen kohteeseen, eli Yyteriin.

Yyterissä en ole käynyt sitten nuoruusvuosien, mutta pitkä ranta ja hiekkadyynit olivat juuri niin hienot, kuin muistinkin. Sopivasti saimme nauttia myös lämmöstä ja auringosta monen päivän sateen ja harmauden jälkeen. Otimme loppupäivän ihan rauhallisesti rantaa pitkin kävellen, mikä oli hyvää vaihtelua autossa istumiselle. Aktiivisempaan tekemiseen olisi voinut myös vuokrata surffilautaa tai kiipeillä Huikee-seikkailupuistossa, mutta meille riitti ympäröivän luonnon ihastelu kävellen yhdeksi illaksi hyvin.

yyteri kokemukset

Yövyimme myös Yyterin Virkistyshotellissa, johon on hiljattain rakennettu kaksi kokonaan uutta kerrosta. Eräällä pressireissulla aikaa sitten kuulin, että hotellin uusiin ylimpiin kerroksiin on rakenteilla maisemasauna ja drinkkibaari. Nyt molemmat tilat ovat avoinna ja pääsimme kurkkaamaan ihan uudenkarheaa tilaussauna Prameeta, joka kyllä oli aivan nimensä veroinen. Jos olisin Porin suunnalla järjestämässä jotain spesiaalimpaa ohjelmaa, sopisivat Pramee ja sen oma kattoterassi ulkoporealtaineen siihen aivan loistavasti. Huikeista maisemista pääsee myös nauttimaan 6. kerroksen drinkkibaariin, jossa meidän vierailumme aikana oli viimeistelytyöt meneillään, mutta on nyt jo avoinna hotellin asukkaille.

yyterin ravintolat

Lisäksi kävimme syömässä tuhdit burgerit Yyterin rannan ravintola Helmessä. Koska kokkia aina kiinnostaa myös se, mitä keittiössä tapahtuu, sain käydä vilkaisemassa, kuinka Yyterin burgerit valmistuvat. Yllätyin siitä, että keittiö oli todella siisti ja tikissä, mitä ei ehkä yleensä hampurilasravintoloissa näe. Erityisesti annan plussaa myös siitä, että kaikista hampurilaisista sai tarvittaessa kasvisversion ja juomavalikoimiin kuului myös paikallinen pienpanimo-olut.

yyterin paras burgeri

Hyvin nukutun yön jälkeen otimme suunnaksi läheisen Reposaaren ja sen jälkeen matka jatkui kohti huikean kaunista Noormarkkua – näistä molemmista on luvassa oma postauksensa parin päivän päästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?