Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Keittiöremontti | Kokin kotikeittiö on valmis!

Keittiö on valmis! En edes voi sanoa vihdoin valmis, sillä koko projekti Keittiömaailman kanssa kesti alle kaksi viikkoa. Käyttöluvan saimme jo viime keskiviikkona ja siitä lähtien keittiötä onkin käytetty todella ahkerasti. Muutama pieni yksityiskohta keittiössä tosin vielä viilataan, mutta ei anneta niiden häiritä nyt!

Kuten avovaimo aiemmin ennen remontin alkua kertoi, tavoitteenamme oli tehdä keittiöstä paremmin meidän arjessa toimiva, helpommin puhtaanapidettävä sekä avarampi ja valoisampi. Ajattelin vähän avata, millaisiin ratkaisuihin päädyimme ja miksi.

Musta kivinen työtaso

Laitan kotona todella paljon ruokaa, joten oli ihan ensisijaisen tärkeää panostaa keittiön käytännöllisyyteen kovalla käytöllä. Vanhassa keittiössä valkoinen laminaattitaso oli paitsi haastava puhdistaa, niin myös materiaalina alttiimpi kolhuille ja naarmuille. Siksi päädyimme mustaan kvartsitasoon, joka kestää hyvin kuumuutta, vettä, kulutusta ja värjääntymistä ja on todella helppo puhdistaa. Yhtenäisen ilmeen vuoksi päädyimme myös mustaan tiskialtaaseen, jossa ison koonsa vuoksi mahtuu pesemään isommatkin padat ja pannut. Hanan me itse asiassa säästimme vanhasta keittiöstä, sillä siinä ei ollut mitään vikaa 🙂

Saareke

Seinän purkaminen keittiön ja olohuoneen väliltä ja sen tilalle rakennettu saareke muutti koko keittiön ilmeen täysin. Nyt luonnonvaloa pääsee keittiöön paljon entistä enemmän ja myös kokkailu on mielekkäämpää, kun ei tarvitse tuijottaa pelkkää seinää. Ja onhan tämä ratkaisu myös ruokakuvaamisen kannalta parempi. Avaraa näkymää emme halunneet pilata katosta roikkuvalla liesituulettimella, mutta onneksi nykyään on saatavilla tällaisia tehokkaita liesiä, joiden keskellä on tuuletin. Laite siis imee kokatessa syntyvän höyryn sisäänsä, suodattaa sen ja puhaltaa sitten takaisin huoneilmaan. Toistaiseksi olemme myös olleet tähän todella tyytyväisiä, vanhassa liesituulettimessa kun ei tahtonut riittää teho sitten millään.

Vetimettömät kaapinovet

Mustien, korkeakiiltoisten keittiön kaapinovien kanssa elettyä oli ilmiselvää, että ovien väri tulisi olemaan raikas valkoinen – ja mattapintainen (hei hei sormenjäljet). Vetimettömistä kaapinovista olimme kuulleet niin hyvää, kuin huonoakin. Eleetön ilme kuitenkin houkutteli sen verran, että päädyimme vetimettömyyteen.

Valoa kansalle!

Samalla kun katto madallettiin keittiön kohdalla, asennettiin kaksi riviä kirkkaita ledivaloja. Halutessamme voimme pitää vain toista riviä päällä tai sitten ihan täysi valaistus. Kunnon valo on keittiössä työskennellessä keittiössä niin tärkeää, että siihen panostaa mielellään.

Laitteet ylös, säilytystilaa alas

En ole mitenkään erityisen pitkä, mutta siitä huolimatta keittiössä kumartelu tiskikonetta tyhjentäessä tai uunia täyttäessä rasittaa selkää. Sijoitimme sekä höyryuunin että tiskarin korkeammalle, jotta arki niiden kanssa helpottuu. Samalla keittiöön tuli enemmän säilytystilaa vetolaatikoihin, joka on kätevämpää, kuin astioiden ja esineiden kurkotteleminen yläkaapeista. Muita keittiöstämme löytyviä laitteita ovat vakuumipakkauslaite, pieni viinikaappi sekä tuo metrin levyinen Festivon jääkaappi-pakastin, johon vihdoin saamme kaikki pakasteetkin mahtumaan. Kerron lisää kaikista laitteista ja niiden toimivuudesta erikseen, kun ehdin saada niistä vähän käytännön kokemusta.

Millaisia ratkaisuja te olette keittiiöön keksineet arkea helpottamaan?

Lue myös aikaisemmat keittiöremonttipostaukset:
Keittiöremontti | Lähtötilanne
Keittiöremontti | Mitä tapahtui viikossa?

Kaupallinen yhteistyö:

0 vastausta

 1. Meillä tehtiin keittiöremontti about kuusi vuotta sitten ja oli jo kolmas suunnittelemani. Toki keittiömyyjä oli apuna ja sainkin muutaman lisävinkin.
  Parasta on meilläkin kivitasot, niillä on mm. temperoitu suklaata. Kaasuliesi oli ehdoton induktion lisäksi nopeuttamaan ruoanlaittoa sekä yleiskoneelle oma kaappi. Ei tarvitse pitää pöydällä näkyvissä.
  Koiruli sai myös oman ruokakaapin jonne mahtuu myös miehen proteiinipurnukat :)…..musta allas meilläkin ja on ollut kyllä aivan loistava! Ja tila, se on ehkä parasta sekä juurikin avonaisuus. Vieraat näkee kun kokkailen ja voivat osallistuakin.

  Upea keittiö teillä! Kyllä tuolla kelpaa kokkailla.

  1. Moikka Terhi,

   Paljon hyviä pointteja! Meillä oli painopisteenä myös helppo ylläpito/ siivous. Kahvattomat laatikot ja helposti puhtaana pysyvä kivitaso tuottaa paljon arvoa pitkässä juoksussa. Toki kyllähän tähän sai palamaan rahaa ihan kunnolla, mutta jos siellä keittiössä viettää enempi aikaa niin se tuottaa paljon iloa 🙂 Sinulla on hieno blogi muuten!

 2. Olemme kohta uusimassa keittiökaappeja kaupunkiasunnossa (itse asiassa koko keittiö menee uusiksi) ja haluaisin myös helppohoitoiset valkoiset pinnat. Toimiiko tuo mattapinta?

  1. Moikka Anne,

   Meillä se toimii kun sormenjäljet näkyy vähemmän ja samoin kahvattomuus on helpompi puhdistaa.
   Ennen oli kiiltävä joka oli kivan näköinen kun sitä ei käyttänyt 🙂

 3. Hitsin kivan ja valoisan näköinen on uusi keittiö nyt. Laskutilaa ei näytä sinullakaan liikaa olevan, se on omankin kiettiön heikoin puoli. Oli muuten tosi hyvä idea kaataa tuo seinä. Tuo musta allas kiinnostaa kovasti, mistä se on hankittu ja kenen valmistama? Mukavia kokkailuja kotikeittiöön :).

  1. Moikka Sari,
   On se myös käytössä mukavempi kuin vanha.
   Allas on Franken Kubus KGB 110-50 Onyx joka on siis kivi komposiittia. (mitä lie se onkaan 😉 )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?