Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kauriskeitto | Pakkassään parasta ruokaa

kauriskeitto

Kylmään säähän kuuluu ehdottomasti lämpimät höyryävät keitot. Jotenkin lämpimän keittokulhollisen jälkeen pakkanen ei tunnu niin pahalta. Tähän keittoon halusin riistan lisäksi jotain kotimaista ja ruokaisaa. Olen muutamaan otteeseen törmännyt S-Marketissa Milletti hernerouheeseen, josta päätin tehdä pienen kokeilun. Miten rouhe toimii keitossa ja onko sen maku siihen sopiva? Tämän keiton kohdalla hernerouhe hoiti tehtävänsä oikein hyvin. Rouhe tuo tavallaan bulgurin kaltaista rakennetta olematta kuitenkaan liian vahvan makuista. Hernerouheessa ei myöskään ole herneen kuorta, joka on hankalasti sulavaa.

Kun puhutaan keiton makumaailmasta, on liemi todella tärkeä – onhan se oleellinen osa ruokaa. Riistakeitossa lihaliemi on ehdoton, usein ohjeissa olevan veden sijaan. Toki onhan se vähän tuhlausta käyttää kaurista keittossa, hienompia ruhonosia en tähän käyttäisikään, mutta jos sinulla on osa, josta on mennyt luoti ja se on riekaleina, niin silloin tämä on ihan passeli käyttökohde.

Milletti aitoa arkiruokaa

[left]

Kauriskeitto

Tarvitset:
1/2 savojinkaalia
2 sipulia
200 g Milletti hernerouhetta
500 g kauriin lapaa tai muuta kovempaa osaa
1/2 purjoa
1 rkl kuivattuja katajanmarjoja
1/2 rkl maustepippureita
1 l lihalientä
viinisuolaa ja viinipippuria*
oliiviöljyä

Valmista näin:
Turvota vedessä hernerouhe.

Leikkaa sipuli sekä purjo viipaleiksi. Lisää pataan oliiviöljyä ja laita paistumaan purjo ja sipuli. Viipaloi kaali myös ohuelti ja lisää se paistumaan.

Leikkaa kauriin lapa reiluiksi kuutioiksi ja lisää pataan. Murskaa morttelissa katjanmarjat ekä maustepippurit. Lisää mausteet, hernerouhe, lihaliemi ja laita kansi päälle. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Mausta tarvittaessa viinisuolalla ja viinipippurilla.

Mikä on suosikkisi pakkaspäivän pelastavana ruokana? 🙂

*Tuote saatu blogin kautta

[/left]

[right]

[/right]

kauriskeitto aitoa arkiruokaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?