Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Karljohan | Modernisoitu klassikkoravintola

lohi ja piimä karljohan

Helsinkiläinen klassikkoravintola Karljohan on minulle tuttu hyvänä lounaspaikkana ja perheillallisen viettopaikkana. Ruoka on ollut aina hyvinkin suomalaista ja tietenkin maukasta, mutta nyt menu on saanut päivitystä Jouni Toivasen käsissä.

Vaikka ravintolan konsepti olisi kuinka toimiva, on pitkän elinkaaren aikana väistämättä päivitettävä ruokatuotetta vastaamaan muuttuvan asiakaskunnan toiveita. Bisneksen kannalta tätä arviointia ja päivitystä on tehtävä aika ajoin.

Vuonna 1987 ravintolan perustanut Karl Johan Sundell sai vakutteita mm. Savoyn keittiöstä. Nyt Jouni Toivanen on tuonut Karljohanin menuuseen nuorekkuutta ja kevyesti modernia fiilistä, kuitenkin perinteitä kunnioittaen. Jouni kertoi työskennelleensä Karljohanissa aikoinaan, joten ravintolan historian ja tyylin hyvin tuntien ruokatuotetta oli helpompi lähteä päivittämään.

[left]

Pääsin illallisen merkeissä maistelemaan uuden menuun melkein kokonaan läpi. Seurueeltamme lähes kaikki annokset saivat positiivisia nyökkäyksiä. Kokonaisena paahdettu kukkaali pähkinöillä ja juustoisella kastikkeella oli kuin päivittety kukkakaaligraniitini. Vastaavasti hyvin paistettu kuha, vastaraastetulla piparjuurella ja tattipyreellä oli käytännössä päivitetty ”kuhaa mannerheimin tapaan”. Kun klassisten annosten makumaailmaa ei liikaa lähdetä sotkemaan, vaan tuodaan pieniä uusia vivhateita ja freesataan presentaatiota, saadaan moderneja annoksia, jotka maistuvat jokaiselle.

Omia suosikkejani listan annoksista oli wallenbergin pihvit ja rikkaat ritarit, jotka näkyvät videolla.

Ravintola Karljohan

Sijainti: Yrjönkatu 21, Helsinki
Aukioloajat: lounas ma-pe klo 11-15, a la carte ma-la klo 17- 23

[/left]

[right]

kukkaaligratiini karljohan

[/right]

karljohan kuha

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?