On kahta koulukuntaa, klassikoiden puolustelioita ja klassikoiden tuunaajia. Mielestäni molemmissa on puolensa ja itse kuulun tavallaan tähän tuunaaja porukkaan. Toki, on ruokia joissa ei tulisi mieleeen hirveästi muunnella mitään ja yksi näistä on karjalanpaisti. Toki, lihat voisi paistaa ennen pataan laittamista, lihaliemikuution voisi korvata pelkällä suolalla ja oluenkin voisi nauttia pelkkänä kyytipoikana mutta muuttaako näistä mikään itse lopputulosta? kyseessä on kuitenkin kypsää liha maukkaassa liemessä.
entäpä lisäkkeeksi? perunamuussia on lukuisia kertoja tullut väkerrettyä mutta tällä kertaa käytössä on ehkä suomen kalleinta perunaa eli lapin puikulaa. Toki, on se makukin on tosi jees mutta ei tätä tule käytettyä kovin usein. Hyvän perunan kuori on sitäkin herkullisempi? juurikin, sitä bulkimpi peruna, sen enemmän pyrin kuorimaan perunoita ja tämä kun perunan laatu on kohdillaan, nii silloin kuorikin saa jäädä. Perunan kuori on myös se missä sijaitsee valtaosa perunan ravitsemuksellisesti hyvistä osista. Joten, jos investoit näihin premium pottuihin, kokeile syödä ne kuorineen.
Karjalanpaisti
1rsa karjalanpaisti lihoja
2 porkkanaa
3 sipulia
1rkl mustapippureita
5 laakerinlehteä
1 lihaliemikuutio
1tlk olutta
3dl vettä
öljyä
Aloita paistamalla lihat muutamassa erässä tipassa öljyä. Laita sitten kaikki ainekset vuokaan ja murenne lihaliemi kuutio. Nosta uuniin ja paista 2-3 tuntia 150 asteessa. Anna karjalanpaistin seistä hetki ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuu.
Puikula perunamuusi
800g puikulaperunoita
100g voita
2dl kuumaa maitoa
suolaa
Pese ja puhdista perunoiden pinta. Keitä perunat suolatussa vedessä kypsäksi. Jos haluat, kuori perunoita hiukan, mutta ne vois käyttää kuorineenkin. Riko perunoiden rakenne voin kera. Lisää sitten kuumaa maitoa ja kevyesti vatkaa haluttuun rakenteeseen. Tarjoile lisäkkeenä esimerkiksi karjalanpaistille.