Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Karjalanpaisti – done simple

esillepano jolla tunnen ruokahalun kasvavan.

On kahta koulukuntaa, klassikoiden puolustelioita ja klassikoiden tuunaajia. Mielestäni molemmissa on puolensa ja itse kuulun tavallaan tähän tuunaaja porukkaan. Toki, on ruokia joissa ei tulisi mieleeen hirveästi muunnella mitään ja yksi näistä on karjalanpaisti. Toki, lihat voisi paistaa ennen pataan laittamista, lihaliemikuution voisi korvata pelkällä suolalla ja oluenkin voisi nauttia pelkkänä kyytipoikana mutta muuttaako näistä mikään itse lopputulosta? kyseessä on kuitenkin kypsää liha maukkaassa liemessä.

entäpä lisäkkeeksi? perunamuussia on lukuisia kertoja tullut väkerrettyä mutta tällä kertaa käytössä on ehkä suomen kalleinta perunaa eli lapin puikulaa. Toki, on se makukin on tosi jees mutta ei tätä tule käytettyä kovin usein. Hyvän perunan kuori on sitäkin herkullisempi? juurikin, sitä bulkimpi peruna, sen enemmän pyrin kuorimaan perunoita ja tämä kun perunan laatu on kohdillaan, nii silloin kuorikin saa jäädä. Perunan kuori on myös se missä sijaitsee valtaosa perunan ravitsemuksellisesti hyvistä osista. Joten, jos investoit näihin premium pottuihin, kokeile syödä ne kuorineen.

Kypsä karjalanpaisti tuoksuu herkulle vaikka sen ei näytäkkään kummoselta.

Karjalanpaisti

1rsa karjalanpaisti lihoja
2 porkkanaa
3 sipulia
1rkl mustapippureita
5 laakerinlehteä
1 lihaliemikuutio
1tlk olutta
3dl vettä
öljyä

Aloita paistamalla lihat muutamassa erässä tipassa öljyä. Laita sitten kaikki ainekset vuokaan ja murenne lihaliemi kuutio. Nosta uuniin ja paista 2-3 tuntia 150 asteessa. Anna karjalanpaistin seistä hetki ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuu.

Puikula perunamuusi

800g puikulaperunoita
100g voita
2dl kuumaa maitoa
suolaa

Pese ja puhdista perunoiden pinta. Keitä perunat suolatussa vedessä kypsäksi. Jos haluat, kuori perunoita hiukan, mutta ne vois käyttää kuorineenkin. Riko perunoiden rakenne voin kera. Lisää sitten kuumaa maitoa ja kevyesti vatkaa haluttuun rakenteeseen. Tarjoile lisäkkeenä esimerkiksi karjalanpaistille.

Perunamuussi ei tulisi olla liian sileää tai muuten se ei ole minusta niin perunamaista. Mutta toki, makuja on monia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?