Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Karitsaa Muurikalla | Syksyn grillaamista

karitsa

Takapihaamme koristaa Opa Muurikan hieno kotakeittiö, jonka uudenkarheutta haluan päästä kuluttamaan. Syksy ei ole mikään tekosyy olla grillaamatta ja sain arjestani irroitettua illan, jolloin kokkailu pihalla oli mahdollinen. Miksi juuri karitsa? Itseasiassa, pakastimessani alkaa tila loppua, eikä karitsa ole koskaan muutenkaan huono vaihtoehto. Tässä samalla saan hyvää tuntumaa siitä, kuinka hyvä paistopinta muurikalla lihaan syntyy. Mitään ei voi pitää itsestään selvänä ja juuri siksi on hyvä saada oma näppituntuma grillinsä laadusta.

Muurikka ja kunnon liekki on oikeastaan ihan ammattikäytössäkin kelpo kombo, kun pitää vaikka pihvejä paistaa useammalle. Ota tästä siis vinkki korvan taakse, jos vaikka mökillä saat kokata isommalle porukalle.

[left]

Karitsan sisäfilettä Muurikassa

Tarvitset:
0,5 kg karitsan sisäfilettä
2-3 rkl seitsenmaustetta
2-3 rkl oliiviöljyä
3 lehtikaalinlehteä

Valmista näin:
Ota sisäfileet sekoituskelposeen astiaan ja ripottele päälle mausteet sekä öljy. Sekoita ja hiero mausteet sisäfileiden pintaan ja anna marinoitua. Voit myös tässä vaiheessa laittaa lihat vartaaseen, kuten teen videolla.

Sytytä liekki nuotiolle tai kotakeittiöön ja odota, kunnes muurikka on kuuma. Laita sitten lihat paistumaan. Paista noin kolme minuuttia kummaltakin puolelta ja nosta lopussa lehtikaalitkin muurikkaan paistumaan. Anna kaalien rauhassa kypsyä pidempään, voit nostaa aikaisemmin lihat vetäytymään.

Rapeat tilliperunat

Tarvitset:
0,7 kg perunoita
4-5 kruunutilliä
suolaa
oliiviöljyä
mausteita

Valmista näin:
Laita kattilaan perunat ja tilli. Kaada vettä niin, että perunat peittyvät. Lisää suola ja keitä perunoita kannen alla, kunnes ne ovat kypsiä. Kaada vesi pois ja levitä kypsät perunat sitten uunipellille. Lisää perunoiden pintaan hiukan oliiviöljyä ja vapaavalintaisia mausteita. Paahda perunoita uunissa 225 asteessa, kunnes ne ovat kultaisia pinnalta.

[/left]

[right]

karitsa

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?