Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

kanapiirakka – menee lounaasta

kanapiirakka resepti
Kanapiirakka

Pohja:
2-3dl vehnäjauhoja
50g voita
2-3rkl vettä

täyte:
300g kanaa
1 sipuli
2 sellerin vartta
1/4 varhaiskaalia
mausteita, suolaa , öljyä

”munamaito”
1limen kuori ja mehu
3-4dl kermaa
(puolet tästä voi korvata tomaattikastikkeella)
1 kananmuna
halutessa juusto raastetta

Valmista ensin pohja yhdistämällä jauhot ja voi. Nypi murumaiseksi, lisää vesi ja vaivaa kunnes yhtenäistä. Painele taikina uunivuokaan, pistele reikiä ja nosta kylmään. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kun uuni on lämmin, paista pohja kypsäksi eliu noin 10-15min. Tässä välissä kuori ja pilko sipulit, kaali ja selleri. Freesaa pannulla ja lisää lopuksi naputettu kana ja mausta. Valmista sitten munamaito yhdistämällä kaikki ainekset hyvin. Ota vuoka uunista, kaada ensin täytteet ja sitten munamaito. Paista 200 asteessa noin 30min. Tarjoile vaikka kurkku raasteen kera. Jos haluat siistejä paloja piiraastaa, odota että se jäähtyy ennen leikkaamista. Minulla oli niin raju nälkä että kävin kimppuun suoraan uunin jälkeen.
kanapiiras ohje
Aika vaisun näköinen siihen nähden minkälainen herkku tämä oli. Minusta useimmat oikeasti maukkaat ruuat eivät ole kovin kauniita vaikka maku olisi omaa luokkaansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?