En tiedä toista ruokaa jota opiskelija kaverini olisi aikanaan hehkuttanut. Itseasiassa, edullisuus ja helppous ovat ehkä salaisuus sille miksi juuri kanapasta on niin monien opiskelioiden suosiossa. Vaikka siis, pastahan ei ole aina ollut niin ”edullista”. Ihan perinteisimmät reseptit olivat tyyliin, kana pannulle, pieni paisto, kerma perään ja lopuksi pasta. Mausteeksi mitä milloinkin ja ruoka olikin valmista. Tämän tyyppinen lähestyminen kuulostaa siltä että halutaan lohturuokaa tankkauksen lisäksi. Toki, aina joukossa on muutama jotka ihan oikeasti katsovat asiaa analyyttisemmin ja testaavat eri merkkien pastoja ja kokeilevat erillaisia tapoja. Tämmöisen lopputuloksena on se että kaveripiirissäni on monia erityisesti nuoria miehiä jotka mielettömän taitavia pasta ruokien kohdalla.
Tämän kertaisessa reseptissä ottaisin esille saman asian mitä monesti olen korostanut, pastassa pitää olla tarpeeksi kosteutta ettei se kuivu. Samoin kun se että pelkään kermaan tehty kastike ei maistu muulle kuin lasten ruualle, joten rikkokaa kaavaa ja kokeilkaa tätä. Okei tein tämän ohjeen käyttäen edellisenä päivänä jäänyttä kanaa mutta ohjeeseen kirjoitin broilerin suikaleita, koska kaikilla ei ole ylijäämä ruokaa jääkaapissaan niinkuin minulla.
Kana-herkkusienipasta
1rsa broilerin suikaleita
1/2rsa herkkusieniä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 chili
2-3dl kanalientä
1dl kermaa
200g kuivapastaa
tuoretta parmesaani
paistoon öljyä
ruohosipuli tai persiljaa
maustamiseen suolaa, pippuria, sitruunan mehua
Laita isoon kattilaan vettä kiehumaan, lisää rkl merisuolaa ja sitten pasta.
Aloita kuorimalla sipulit. Pilko sitten pieneksi herkkusienien ja chilin kera. Lorauta pannulle öljyä ja aloita freesaamaan siinä vihanneksia. Toisella pannulla (mieluiten valurauta) lorauta tippa öljy kuumalle pannulle ja paista siinä väri broilerin suikaleille. Kun kanoissa on väri, lisää ne herkkusienien seuraksi. Lisää sitten pannulle kanalientä ja anna kiehua kokoon. Kun 2/3 kanaliemestä on haihtunut, lisää kerma ja laske lämpöä. Tässä välissä tarkista pasta kypsyys, jos se on aldente, siivilöi ja lisää pannulle muiden ainesten kera. Naputa sitten yrtit pieneksi. Lisää tarvittaessa nestettä pannulle, jotta pasta ei kuivu. Mausta pannun sisältö suolalla, pippurilla ja vasta raastetulla parmesaanilla. Maista ja jos maku on kohdillaan, sammuta lämpö ja lisää yrtit. Sekoita hyvin ja annostele lautaselle. Koristele vielä yrteillä ja parmesaanilla. Jos haluaa niin pöytämausteeksi voi käyttää esimerkiksi oliiviöljyä lorauksen mutta suosi tässä mahdollisimman väkevää öljyä, koska sen on tarkoitus maustaa.