Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

kanaa ja riisii – so simple

kana resepti

Kotiruuan merkitys ja tarkoitus on aikanaan huvennut aikaa vievästä mahdollisimman helppoon ja simppeliin. Toki, yhä löytyy perinteiseen nojaavia mutta koska kanan ja riisin yksinkertaisuus on niin häikäisevä, reseptinkin tulisi mennä niissä suuntaviivoissa.

Jos jotain tarjotaan riisin seurana, se ei voi olla mitään kuivaa. Eli kastike on must, samoin kun suunta viivallisesti riisi on neutraalia joten kastikkeessa tulisi olla myös makua. Klassisimmat broisku/ kana reseptit olivat aikojen alussa sitruuna ja voi kana mutta sittemmin mausteet tuli kaikkien saataville, on curry maustekkin yhä useampi vakiovarustuksessa. Olen kuitenkin sen verran aikaa viettänyt curryjen seurassa että suosiolla olisi hyvä skipata se kun haluan tästä eurooppalaisempaan henkeen sopivan. Miten sitten väri? nojoo, ehkä ripaus kurkumaa on ok mutta ei mitään sen eksoottisempaa.

Kerma on kastikkeiden kuningas? ainakin suomessa elää vahvatahto uskoa kerma pohjaisiin kastikkeisiin ja ymmärrän sen makumaailman. Joten miksei sitäkin tänne eksyisi. Onko tämä trollien ruokaa? sanoisin että ne jonnet jotka tykkää istua monitorin edessä liikaa ja tekevät arkenaan meemejä, saattaisivat tykkää tästä. Toki, pöytämausteeksi tarviaan hiukan chiliä.

kanakastike

kanaa ja riisii

1pkt kanaa
1 sipuli
1rkl kurkumaa
1rkl öljyä
2dl vettä
2dl kermaa
2rkl kivettömiä oliiveja
1 kanaliemikuutio
2rkl pakasteyrttejä
1/3 sitruunan kuori
sitruunan mehua, mustapippuria
Tarjoiluun riisiä

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota se tilkassa öljyä, lisää kurkuma ja siirrä sipulit reunaan. Lisää broilerin samalle pannulle paistumaan ja paista kunnes väriä on syntynyt. Käännä sitten ja paista vielä herki. Lisää sitten vesi, kanaliemikuutio, oliivit ja kerma. Keitä hiljalleen 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon vielä sitruunan kuori, yrtit ja tuunaa makua pippurilla ja sitruunan mehulla. Tarjoile vastakeitettyn riisin kera.

juomasuositus oluelle
Red ole toimi ainakin tämän kermaisen kanan seurassa. Jos sinulla on olut suositus, kerro se kommenttikentässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?